1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

wiring harness?

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by jeffsciv23, Oct 11, 2003.

  1. jeffsciv23

    jeffsciv23 Senior Member

    Messages:
    374
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 21, 2002
    Location:
    Wa
    how hard is it to swap out the wiring harness in a 99 ex? what all is involved and what do i do?
     
  2. jeffsciv23

    jeffsciv23 Senior Member

    Messages:
    374
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 21, 2002
    Location:
    Wa
    nobody? :unsure:
     
  3. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Just swapping one for the same one onto the same motor is very easy, just unplug the old one and plug the new one in as you go. Start at the shock tower connections, then the injectors and go.
     
  4. jeffsciv23

    jeffsciv23 Senior Member

    Messages:
    374
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 21, 2002
    Location:
    Wa
    is it hard to get through the firewall?
     
  5. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    Grrrrr OBD II. I thought there was a set connector plugs before the firewall going into the cabin? Or are you replacing it all the way to the ECU or under the dash?
     
  6. jeffsciv23

    jeffsciv23 Senior Member

    Messages:
    374
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 21, 2002
    Location:
    Wa
    yeah i'm replacing it all the way through to the ecu. i'll just hack up the firewall a little if it becomes to much of a pain in the ass.
     
  7. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    its cake. its just a rubber bushing thing... just pop that out of the fire wall, uplug from the ecu, and then pull through the firewall into the engine bay
     
  8. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    Isn't all the underdash wiring tied in somehow to the harness going to the ECU though?
     
  9. civicious

    civicious FüK-VTEC VIP

    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    629
    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Houston, TX
    there's one plug that branches from the under-the-hood wiring harness, that plugs into the underdash wiring harness. i think it's bright green.

    also, i had to take my battery and battery mount-thingie off to get to the boot for the firewall.
     
  10. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Cool, I don't have a EK so I don't know too much about the intricacies(sp) yet.
     
  11. jeffsciv23

    jeffsciv23 Senior Member

    Messages:
    374
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 21, 2002
    Location:
    Wa
    thanks guys you've been alot of help
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page