1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WTF? E-Brake light stays on

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by 99sidude, Sep 14, 2007.

  1. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    Ok so my e-brake light started coming on and off during normal driving around town. Especially after taking tight corners. and it just started to stay on all the time. I took the e-brake cover off and found the little switch. It looks like a simple device that completes the connection when the handle is down. and a spring lifts the contacts away when the e-brake handle is pulled. This seems to be working just fine, but the light still won't go off? Any ideas?
     
  2. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Your brake fluid is low. There's a sensor in the reservoir of your master cylinder. When your pads start wearing out, the fluid level drops because the brake pistons are closed down more at rest, and when the level is low enough to trip the sensor (and you haven't been topping it off), it usually means that your pads are due for replacement. Taking corners at speed exaggerates it a bit- the sloshing fluid exposes the sensor and makes the ECU think that the fluid is too low.

    Check your brake fluid level and check your brake pad wear.
     
  3. phyregod

    phyregod !!YTINASNI

    Messages:
    9,449
    Likes Received:
    225
    Joined:
    Jun 11, 2005
    Location:
    Central Texas
    Calesta probably nailed it.

    If that isn't it, check the E-brake switch(under the e-brake lever cover or console).. It sometimes works itself out of place and needs to be adjusted and tightened back up.
     
    1 person likes this.
  4. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    Ok cool. was thinking it was going to be some problem with the dash wiring. Thanks for the help!
     
    Last edited: Sep 14, 2007
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page