1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ZC PROBLEM

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by dragjunky, May 3, 2004.

  1. dragjunky

    dragjunky Junior Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 4, 2004
    I JUST DROPED A ZC 2nd GEN INTO MY 91 CIVIC HATCHBACK DX IT RUNS FINE EXECPT FOR WHEN I PUT THE PEDAL TO THE METAL IT LIKE CHOKES OR STALLS AT WIDE OPEN THROTTLE ...CAN ANY ONE HELP!
     
  2. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,056
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    hows your tps?
     
  3. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    Is your caps-lock key stuck?
     
  4. turboB20hatch

    turboB20hatch Senior Member

    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 2, 2004
    Location:
    pacific nw

    :werd: :lmao:
     
  5. crxsoldado

    crxsoldado Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 29, 2002
    Location:
    north carolina

    its your tps change switch green/white and yellow/white wires on TPS
     
  6. turboB20hatch

    turboB20hatch Senior Member

    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 2, 2004
    Location:
    pacific nw

    omg sounds like bad idea to me
     
  7. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    ^^^ Not really, just check the voltage before you do it. Closed it should be .5V and WOT it should read ~5V (i think). Anyhoots, if it reads ~.5V at WOT and more than that closed, switch the wires.
     
  8. dragjunky

    dragjunky Junior Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 4, 2004
    well i tried changing the wires and it idles good when on.............but rough like at half throtle......but when i floor it it picks up....and runs good........
     
  9. dragjunky

    dragjunky Junior Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 4, 2004
    im running si computer...........and the code the it throws me is 14..........the IAC valve.......something like that.......i dont know if this has anything to do with it i doubt it.......i took off all my a/c and air ducts and unplugged all that.....my tps is fine.....it doesnt look broken or cracked.....
     
  10. bgladfelter

    bgladfelter Junior Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 6, 2004
    That sensor, the IAVC, is on the back of the Intake manifold. You can swap it out with your previous motor(Si, dx, whatever).

    First I'd try resetting the ECU by pulling the Hazard fuse in the engine bay box for 10-15 seconds.

    It may possibly also be your distrubutor. Does your tach bounce around alot at WOT or high RPM's? If so, it could be your ignitor. I've had to replace my distributor three times, everything else works fine though.
     
  11. 88bluehf

    88bluehf Senior Member

    Messages:
    421
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 25, 2004
    Location:
    Denton,TX

    same thing happened when i installed z6 into dx ...i forgot to switch the wires...reason it stalls out is that ecu is getting a neg signal....mine sputtered around for a while after i switched wires but cleared up in like 10 minutes...i also had reset the ecu..your best bet is to swap out that iat.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page