1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

zc single swap in a 89 hatch ?

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by zccivic, May 28, 2010.

  1. zccivic

    zccivic New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 23, 2010
    I did the swap and everything went well even the wiring, car runs strong, occationally I get a hesitation on light acceration and a hic up from time to time while driving under a light load,did my tune up,didn't help,no codes being set.could I have the wires for the injectors backwards? the wiring write up in here doesn't specify which two to connect them two once you run them into the engine bay.so I just made the connection and it hits on all 4 . could my coil be going bad? could I have gotten some bad gas? I ran 93 octane,is that the right grade. or should I be boosting the octane?some help would be appriciated, I hate just throwing money at stuff . Thanks
     
  2. DeathInACRX

    DeathInACRX New Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 13, 2008
    check the gap on your spark plugs.
    try advancing your timming.
    get a new fuel filter.
    check your cap and rotor.
    check for vacuum leaks
     
  3. zccivic

    zccivic New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 23, 2010
    new plugs .44 gap checked timing, right on. I found out the new plug wires I got were junk, my 15 year old wires back on and no more hic-up, all I have left for an issue is a bit of a throttle lag from idle to wide open throttle. seams to be about a 1/2 second before the motor responds, is this normal? or should I be looking to get one of those ajustable cam gears to fine tune the cam and crank timing,or maybe there is another solution-you mentioned advancing the timing,just a couple of degrees or more? Thanks for the help:confused:
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page