96 wagon swap issue

We may earn a small commission from affiliate links and paid advertisements. Terms

H22A-Wagon

New Member
Sorry to ask about this but I’ve searched high and low for this diagram and cannot find it. I have a 96 wagon lx 5 speed that previous owner half ass swapped a H22A in it. Ecu wasn’t replaced. I bought a P13 ECU and working on the wiring. Problem is, the factory wiring isn’t matching any diagram I can find. Example, A3 and A4 are black wires in mine. It is a factory OBD1, verified this over and over. Anyone out there run into this?
 

H22A-Wagon

New Member
There's no way a 96 is obd1, at least in the US. are you not in the US?
I am in the US. Located in FL. I downloaded the shop manual. What’s weird is it shows my year as a 96 and says KQ. What’s odd is when I googled it, it said Australian. If I use the vin decoder, it shows it was built in ‘96 at the Maryville plant. Attached is the info from the shop manual. It has factory OBD1 plugs where the ECU is.
 

Attachments

  • D41494CF-32B9-4933-9E6A-7FE3CA2A29EC.png
    D41494CF-32B9-4933-9E6A-7FE3CA2A29EC.png
    143.9 KB · Views: 39
  • F9D51F39-8FBA-45ED-A22E-DFCA31D86CFC.png
    F9D51F39-8FBA-45ED-A22E-DFCA31D86CFC.png
    57.3 KB · Views: 32

hondarin

Please enter a value using 50 characters or fewer.
VIP
First of all, this is a really weird situation. Now that we have that out of the way...

From what I know, 5th gen OBDI Accords need to have A6 and A11 swapped at the ECU. That's the only thing that I ever heard about wiring needs for that generation, that are different from what you would do on a 4th gen.

Also, that is a link below this text, not an ad.

 

H22A-Wagon

New Member
First of all, this is a really weird situation. Now that we have that out of the way...

From what I know, 5th gen OBDI Accords need to have A6 and A11 swapped at the ECU. That's the only thing that I ever heard about wiring needs for that generation, that are different from what you would do on a 4th gen.

Also, that is a link below this text, not an ad.

I appreciate the response and I will read the link you posted. Here is more attachments of what I found. If you notice, there are only A,B, and D connectors. Even with this, I have odd colors. Looks like I’m gonna have to trace every wire back and rewire for P13
 

Attachments

  • 8B402DEA-74E3-49F3-AF3B-62DD1C1FAD13.png
    8B402DEA-74E3-49F3-AF3B-62DD1C1FAD13.png
    125.1 KB · Views: 32
  • 40BFE0D3-4B12-485B-849B-080D0001E4D7.png
    40BFE0D3-4B12-485B-849B-080D0001E4D7.png
    136.1 KB · Views: 33
Top