ECU CEL

VTECPOWER

Senior Member
I need to know what these cel's are, the led light on the ecu blinks 2 long times then 4 short, also once I know which codes these are throwing i need to know how to fix them, engine is a b16a1 w/ a pw0 ecu and rywire engine harness, car starts idle's kinda rough.
 

Estorvito

Soy Boricua
Originally posted by VTECPOWER@Jun 19 2005, 09:31 PM
I need to know what these cel's are, the led light on the ecu blinks 2 long times then 4 short, also once I know which codes these are throwing i need to know how to fix them, engine is a b16a1 w/ a pw0 ecu and rywire engine harness, car starts idle's kinda rough.
[post=514101]Quoted post[/post]​

24? HUH?
Maybe The ICM(ignition Control Module)... :unsure:
 

VTECPOWER

Senior Member
Originally posted by Estorvito+Jun 19 2005, 10:46 PM-->
VTECPOWER
@Jun 19 2005, 09:31 PM
I need to know what these cel's are, the led light on the ecu blinks 2 long times then 4 short, also once I know which codes these are throwing i need to know how to fix them, engine is a b16a1 w/ a pw0 ecu and rywire engine harness, car starts idle's kinda rough.
[post=514101]Quoted post[/post]​

24? HUH?
Maybe The ICM(ignition Control Module)... :unsure:
[post=514127]Quoted post[/post]​

yeah i know, 24???? i thought that code didnt exist but it does blink twice for a long time, then 4 quick, i think ill call rywire tomarrow see if they can help. since i got the harness from them.
Anyone have any other ideas?
 

VTECPOWER

Senior Member
Um....... yeah, so anyone got any ideas? like i said blinks 2 times long duration then 4 short, car does not go into vtec, i need to find out these codes and fix them.
 

ripperbone

angry bear
are you sure its 4 short blinks, cause I looked at my code list and didnt find a code 24.
is there a pause in between the 2 long blinks and the 4 short blinks?
 

VTECPOWER

Senior Member
Originally posted by ripperbone@Jun 20 2005, 07:58 PM
are you sure its 4 short blinks, cause I looked at my code list and didnt find a code 24.
is there a pause in between the 2 long blinks and the 4 short blinks?
[post=514535]Quoted post[/post]​

yes, pause between the two long blinks also, so im not sure what it is.
 

Estorvito

Soy Boricua
wow.. THe only thing i can think of is the ECU man...
I've asked a couple of guys here local and they have never heard of a 24 code.

I dunno.....

But Good luck though....
 

VTECPOWER

Senior Member
Is there any way that the 2 long blinks are just like a sensor warning light or something? and then it being a code 4?
I bought everything from hmo, should i just give them a call and ask for a new ecu?
 

jdm2gen03

Senior Member
could be a 10 code then a 14 code, jus my thought...... cuz i threw a 9 code then it puased and one long blink and 4 short for a 14 then pause 2 long blinks then pause an d 2 more long blinks and 2 short. so u might wanna check that.
all in all i threw 9-14-20-22
 

VTECPOWER

Senior Member
thats what i was thinking, maybe 2 codes as in a 10 and a 14, which are 10 = IAT Sensor (Intake Air Temperature) and 14 = IAC Valve (Idle Air Control).
 

VTECPOWER

Senior Member
Would those codes effect vtec? i tried do "hit" vtec and it did not engage, i was up to temp, and i hooked up an oil pressure gauge and it read about 70psi when on the gas completely, sometimes the oil pressure is at about 40+ psi at idle. Which is high correct?
 

jdm2gen03

Senior Member
i think code 10 might not let u hit vtec.. i'm throwing code 14 and still hit vtec so u should look at gettin those fixed , most likely just faulty wiring.
 

VTECPOWER

Senior Member
the car is in limp mode and rev limiter is at about 7500 rpm, wiring was rywire, so i guess ill keep trying to contact them.
 

ripperbone

angry bear
anytime your car goes into limp mode, vtec will not work.
if your having a problem getting a hold of the guys at rywire go to their forum at www.norcalcrx.org they always check the forum at least once a day
 

jdm2gen03

Senior Member
yep limp mode will not allow vtec crossover. its weird i'm at the moment throwing 4 codes and the car still isnt in limp mode. but most of the codes i'm throwin involve wiring with my pigtail. so that prolly y.
 

VTECPOWER

Senior Member
Originally posted by 90b16acivic@Jun 21 2005, 08:57 PM
if you dont mind me asking what is limp mode?
[post=514991]Quoted post[/post]​

engine doesnt rev as high, vtec doesnt work. because of cel's
 

jdm2gen03

Senior Member
limp mode is when the ecu sees a cel that could harm the engine so it lowers the red line and richens up the a/f ratio and makes some things not work like vtec.
 
Top