1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2000 civic Si starting problem

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by BoostedHatch, Oct 14, 2012.

  1. BoostedHatch

    BoostedHatch get tha fuck out!

    Messages:
    557
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Aug 13, 2008
    Location:
    Bossier City, Louisiana
    ok my car has been having some starting issues, and sometimes it acts like it wants to start but it makes some aweful growling noise from the intake then puffs out blue smoke now it doesnt do this everytime only sometimes and it started here recently. ive changed plugs, plug wires, main relay, oil, dizzy cap, dizzy coil, and still nothing has worked. my car throws codes for a o2 sensor and a iacv code. before all this started i noticed it had a slight miss fire or hesitation when you would start out in first gear or when you shift into second gear. ive checked dizzy timing and t-belt timing and there both spot on. i am lost and confused on what else to do. any input would help.
     
  2. Matts96HB

    Matts96HB . Moderator VIP

    Messages:
    6,483
    Likes Received:
    390
    Joined:
    Apr 16, 2006
    I'd start at the IACV and o2 sensor codes. Resolve those problems and see if that changes the way the car behaves.
     
  3. BoostedHatch

    BoostedHatch get tha fuck out!

    Messages:
    557
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Aug 13, 2008
    Location:
    Bossier City, Louisiana
    im thinking the cps may be bad. im going to change it and see whappens.
     
  4. Matts96HB

    Matts96HB . Moderator VIP

    Messages:
    6,483
    Likes Received:
    390
    Joined:
    Apr 16, 2006
    I think it would throw a code for it if that were the case.
     
  5. BoostedHatch

    BoostedHatch get tha fuck out!

    Messages:
    557
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Aug 13, 2008
    Location:
    Bossier City, Louisiana
    not everytime. i had a hatch that kept throwing a map sensor cel and i changed the cps and car ran fine actually this car is doing the same thing my hatch did lol.
     
  6. 916em1

    916em1 New Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 8, 2012
    Had a similar problem just after i rebuilt my b18. Had a friend put the dizzy in, he put the little turning piece in 180 degrees backwards, guess it still went in just kinda hard. check that first.
     
  7. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,582
    Likes Received:
    697
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    ^^ you mean the rotor.
     
  8. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,456
    Likes Received:
    2,117
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    If you're puffing smoke, do a leakdown/compression test.
    also check/replace the PCV
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page