1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

89 SI Hatch w/ b16a wiring problems

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by alonsoj, Oct 26, 2004.

  1. alonsoj

    alonsoj Junior Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 25, 2004
    I have an 89 si hatch and just put in a OBD-0 B16a and we wired the two O2 sensors together so there wouldn't be any check engine lights, it worked but now when I am at a slow acceleration or a steady cruise the car skips or acts like it is about to run out of gas. I spoke to a guy in Charlotte, NC and he said there was some sort of wiring diagram on this site and I haven't found anything. I'm guessing the 2 O2 sensors need to be wired separate? Thanks for the help
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    yes. undo that shit. lol

    wire the 2nd one into c8

    the ecu uses 1 o2 sensor to adjust the a/f ratio for the pair of cyl it flows.

    1 o2 for 1 & 4.
    1 o2 for 2 & 3.

    this is the way the pr3 and pw0 ecu's are designed to work. if u do it another way ur milage will decrease and u may experience some weird flat spots on part throttle / cruising.




    [​IMG]
     
  3. alonsoj

    alonsoj Junior Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 25, 2004
    I appreciate it. I'll let you know how it goes after I get them to switch it to the correct wiring.
     
  4. darien234

    darien234 Senior Member

    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 25, 2004
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page