1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

92 lude w/h22a swap

Discussion in 'HYBRID -> BA-BB /CA-CD' started by imprt92, May 21, 2004.

  1. imprt92

    imprt92 Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 22, 2004
    hello all honda owners.
    I have a 92 lude I swaped the h23 out for a jdm h22a. i got everything in [and runing fine as it would seem] ?? but really its not! it seems to run fine at idle w/ the exception of a little miss. as I drive it, it seems slow compared to my h23 until it hits vtec. I took a timing light and i have it dead on. the only thing I can think might be wrong is, when I put the timing belt on I had a hell of a time! the exhaust side kept wanting to turn on me. I tried to get it right 3-4 times and finally called it quits. I know that it cant be more than 1 tooth off. SO MY QUESTION IS CAN THIS MAKE MY CAR LOOSE POWER???? so what do you think?? IM open for anything!
    thanks
     
  2. tab

    tab Super Moderator

    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    46
    Joined:
    Jan 10, 2003
    Location:
    Aberdeen, Washington State
    That could definitely change the cam timing and cause you to lose power even if it is only off by one tooth. Expose the cam gears and make sure that when the car is at TDC the arrows both point upward.
     
  3. imprt92

    imprt92 Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 22, 2004
    ok I got the timing set and runs better , but now it is bucking a little while holding a steady speed and while accelerating at normal conditions . im geting a code 12 EGR could this be the problem? i have a extra from my h23 i was going to put on but i cant get it off. so could this be it? thanks
     
  4. tab

    tab Super Moderator

    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    46
    Joined:
    Jan 10, 2003
    Location:
    Aberdeen, Washington State
    Hmmmm, could be. When my buddies EGR port was clogged, the engine died at low rpms, and stuttered around idle. Anything over 2k seemed to be all good, but the situation is probably a little different for you. Fix the EGR, since you are getting a code, then rediagnose.
     
  5. imprt92

    imprt92 Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 22, 2004
    i checked everything out and its my egr control valve. i have to wait to get one from honda. [dealer item only] and its a holiday week. il let you know.
     
  6. tab

    tab Super Moderator

    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    46
    Joined:
    Jan 10, 2003
    Location:
    Aberdeen, Washington State
    Fuck that!!!!! Those things are a dime a dozen. Even the one off of your old motor should work. Go get one at the junk yard for $5. The EGR from my F22 bolted right up to the H22. It even saved me from wiring. I might still have the JDM one.(not that it matters)

    Buying one from Honda is like giving your money away.
     
  7. dohcvtec_accord

    dohcvtec_accord WRX Sellout

    Messages:
    8,433
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    The left lane

    :werd: :withstupid:

    Junkyards are wonderful for EGR's, knock sensors, etc.
     
  8. imprt92

    imprt92 Member

    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 22, 2004
    it's not located on the motor so i dont have another, and the junkyards around were i live never seem to have any preludes around. i was able to fix it though! incase you or someone you know ever have that problem
    mine was making a clicking noise when you put power to it ,so i knew it was trying to work. i took it off, sprayed some wd-40 in the holes , let it sit for a while, then took a vacume pump and held my finger over one of the holes at a time while using the pump. i hooked it back up, and it works great so far. no codes and its been 3 days so i thought i would put this out there . maybee help someone else!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page