1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

96 Ek Swap Questions

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by word, Jun 23, 2003.

  1. word

    word Senior Member

    Messages:
    365
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 10, 2003
    got the swap done, a b16 in a 96 ek, been running around for about 3000 miles now,

    i am using non obd2 injectors because they were free at the time (injectors + wiring plugs) on my motor, and right now its running lean in one spot (around 3000 rpm and under 50% throttle) and one spot only with the stock ecu. could this be the cause and will it cause anymore problems later down the road?

    also,
    i have a CEL for my IAVC, but the motor idles great when its hot and if i were to unplug the IAVC with the engine running the engine would die out so i am assuming that it is giving out readings. any possible explanations? (i'm not exactly sure what the sensor does). maybe this is the cause for the 3000 rpm stutter..? :ph34r:

    i spoke to a friend who said he had the same stutter on his turboed motor and it was because of his MAP sensor, but i know that wouldn't be my case because the pressure couldn't be that high for a NA motor.

    thanks
     
  2. word

    word Senior Member

    Messages:
    365
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 10, 2003
    ttt, here i go again

    < :cliffs: >

    does having wrong obd injectors effect the way the engine runs??

    &

    IAV sensor, what does it do??

    / < :cliffs: >


    thanks
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page