1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

abs brake problem

Discussion in 'Wheels / Suspension / Tires / Brakes' started by nightshift, Sep 14, 2005.

  1. nightshift

    nightshift Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 13, 2005
    Location:
    SOUTH AFRICA
    my ek3 civic is equiped with ABS BRAKES ,the ABS warning light on the dash never comes on (together with the engine & oil lights) even when the ignition is turned to the "on" position,,,,the brake pedal feels ok,but what worries me is that it does not pulsate like it should (or should it???) also i tested the system by standing on the brakes at 40 kmh, frnt left wheel locked and car lurched slightly...........DO I HAVE ABS OR NOT ,SOMEONE HELP!!!!!!
     
  2. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,015
    Likes Received:
    3,944
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    doesnt sound like it
     
  3. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    :withstupid:

    Pop your hood and look for the ABS modulator. It should look like a block with a bunch of hardlines going to it.
     
  4. nightshift

    nightshift Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 13, 2005
    Location:
    SOUTH AFRICA



    A HEAVY LOOKING LOOKING METAL BLOCK WITH TUBES RUNING OUT OF IT, ....YEP ITS THERE ,ALONG WITH AN ABS CONTROL UNIT(MANUFACTERED BY MITSUBISHI) WHICH I FOUND HIDDEN BEHIND THE DRIVERS SIDE KICK PANEL....
     
  5. phyregod

    phyregod !!YTINASNI

    Messages:
    9,449
    Likes Received:
    225
    Joined:
    Jun 11, 2005
    Location:
    Central Texas
    Its not mitsubishi, you sick bastard.. I thik its Mitsubi or some shit..

    well, this post is worthless other than that, I'm fucking clueless when it comes to Antilock brakes.. I don't like em anyway.
     
  6. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    you might have an abs computer malfunction. have you checked your brake fluid levels?
     
  7. nightshift

    nightshift Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 13, 2005
    Location:
    SOUTH AFRICA
    I CHECKED & I FOUND THAT THE ACTUAL IN-DASH BULB HAD BEEN REMOVED ,I REPLACED IT AND VOILA ! ABS LIGHT IS FUNCTIONAL,,BUT HANG ON ...START THE ENGINE AND IT STAYS ON (ALSO I CHECKED THE ECU ,IT IS MITSUBI,NOT MITSUBISHI,) SO I TOOK THE CAR IN TO MY LOCAL BOSCH DEALER,WHO PERFOMED FLASH CODING on the abs ecu, he returned a number of faults 1.no input from the rear left wheel sensor 2,pump motor relay wiring needs to be looked at,3pump motor wiring which i guess is linked to the former......(seems like the pump motor and relay seem to working but receiving no power).....using my skills of logical deduction ,it might seem like theres a break somewhere along my wiring harness (i checked the fuses theyre all fine) i swear if i had the honda civic workshop repair manual and the diagnostic tool id msort this out..

    there is something odd ive picked up ,,,my civic is a 96 jdm vti,with the 3 stage d15z7 engine,,the other day i was peering into the cramped engine bay(area where the oil filter sits) & i saw two unplugged chunks of wire just sitting there,i could barely reach them or get a proper look at them the one connector was grey with numerous pins the other was blue both were female,seems like the only way to get a proper look would be to rip of the intake manifold.................................................does anyone know of a portion of the wiring harnes that stays unplugged just next to the oil filter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  8. 90crxb18

    90crxb18 Senior Member

    Messages:
    272
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 24, 2004
    Location:
    lake elsinore cali
    i saw two unplugged chunks of wire just sitting there,i could barely reach them or get a proper look at them the one connector was grey with numerous pins the other was blue both were female(according to my fingers)

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    anyone else find that funny???


    sorry
     
  9. 89crxdx1

    89crxdx1 Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 29, 2005
    Location:
    Winchester ,Va
    yeah that is pretty funny [​IMG] But yeah ive seen the same thing on my friends 00 si
     
  10. nightshift

    nightshift Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 13, 2005
    Location:
    SOUTH AFRICA

    i'm not sure what kind of sicko's u guys are,where do u see that on my post???????,thanks for answering my question though

    i'm not sure what kind of sicko's u guys are,where do u see that on my post???????,thanks for answering my question though
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page