1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

b16 swap same as b18?

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by GoodSleeperRight, Nov 14, 2004.

  1. GoodSleeperRight

    GoodSleeperRight Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2004
    Location:
    New York
    I know everything i need to know about the b18c gsr swap into a 92 civic hatch.But does anyone know a site or have info on swapping in the usdm b16a2 motor?Like the vtec wiring and what motor mounts ect...
     
  2. wickedplastikman

    wickedplastikman Senior Member

    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 8, 2003
    Location:
    chicagp
  3. GoodSleeperRight

    GoodSleeperRight Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2004
    Location:
    New York
    Thanks,So i use all the same motor mounts i would for the gsr?And the tranny will bolt right up and everything eles?
     
  4. scottp11

    scottp11 The Seniorest Member....

    Messages:
    987
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Nov 20, 2002
    Location:
    El Paso, TX now, originally from Fresno, CA
    Same motor mounts for the B16 and the B18... Same tranny mounts too. As long as they are for your car to a B series engine... :p

    Good luck!!
     
  5. GoodSleeperRight

    GoodSleeperRight Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2004
    Location:
    New York
    Thanks,So the wiring is going to be pretty much the same as of vtec and everything eles?What about the ECU pins?
     
  6. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    GSR has iab's. B16's do not. that is the only wiring difference, provided the same obd.

    all pinouts are in our reference section
     
  7. GoodSleeperRight

    GoodSleeperRight Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2004
    Location:
    New York
    So the ECU differnces dont change the ecu pin outs i have to plug into?For example the vtec oil pressure sensor into D6 on the gsr motor would be the as the b16a motor?
     
  8. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    yup. for the same obd ecu, if the ecu doesn't support it, the pin location is simply left blank.

    so like an LS has 5 holes less than a gsr, and a b16 has 1 less than a gsr
    or something like that
     
  9. GoodSleeperRight

    GoodSleeperRight Member

    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 24, 2004
    Location:
    New York
    Cool thanks.

    If this site had stocks i would invest in this site lol B)
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page