1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

b16a swap

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by dank101, Sep 6, 2005.

  1. dank101

    dank101 Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 6, 2005
    i have a 96 civic blew the motor and put a b16a in it. I used the harness that was in my car like i was told but its a AT harness. All the plugs matched up but the injecters. So i used the plugs off the harness that came with the new motor. everything worked fine just had a few plugs left over that didnt go anywhere. The car runs but when i hold it at 1500 rpms the rpms paulsate. And to add to that the car is running super rich. Ive checked everything and do not no what 2 do. If u think u can help me hit me up at my email. Kilgore6969@hotmail.com. Thanks
     
  2. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
    Vacuum lines or bad/not plugged in sensors.
    Is your check engine light on?
     
  3. D See 2

    D See 2 Senior Member

    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Baltimore, MD
    If your car was an auto and you converted to manual, it's an IACV issue. Automatics use a 3-wire IACV. The b16 uses a 2-wire IACV... look in the Swap Articles section for the conversion info... What ecu are you running? Any CEL?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page