1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can i get abs?

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by ultiima, Dec 10, 2004.

  1. ultiima

    ultiima Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Norway
    Just bought my first swap,but was wondering why i got the P30 ecu? is this the same as p28 or is P28 better? can someone tell me the diffrence?

    I also got a brake conversion kit,but this kit comes whit abs...Can i get it to work,when my stock honda is whitout abs? or should i just ignore it? (sorry if my english is bad,im Norwegian :)
     
  2. Accent

    Accent Junior Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 10, 2004
    id say thats really good english for being norwegian :)
     
  3. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,057
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    damn good english

    i would ignore the ABS
    you possibly could get it to work, but you need EVERYTHING, and i mean everything,and i don't think it will be worth the hassle...

    and check the refrence section on this site to see if you have the right ecu for your swap...

    whats your car, and what motor?
     
  4. ultiima

    ultiima Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Norway
    Its a civic vei,think its the sama as the VX in the states and its a b16sir2
     
  5. civiclxb16

    civiclxb16 Senior Member

    Messages:
    1,301
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Dec 6, 2004
    Location:
    Poconos pa


    well which swap did you get? a b16a2? if so you need the p30 because the fuel mapping is made for that engine as for the p28 it is better only because you don't need the knock sensor but you need to chip the ecu and get it tuned, also the p28 is meant for a sohc vtec
     
  6. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    You got a P30 because that is the ECU for the B16A2 (in Europe the 5th gens B16A had a 2 at the end for all the USDM people).

    As far as the ABS, you can still use the brakes no problem. I always remove the wiring and sensors to make it look cleaner, but if you leave them no biggy, just ziptie the wires out of the way.
     
  7. ultiima

    ultiima Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Norway

    hmm...can i also use the vx wiring harness,or do i have to change this also.?
     
  8. asmallsol

    asmallsol Super Moderator

    Messages:
    8,074
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Houghton/Livonia Michigan



    The brakes will work, however, you'll never be able to get the ABS part to work. You need the modulator, the brake sensor, new axles, new rear hubs, the ABS computer module, tons of new lines and a few other things. It would be near impossible to get to work. The brakes will work fine without abs. All you need to do is remove the ABS sensors on the knuckls and trailing arm if they have them still on there, and bolt the brakes right up.

    Did your engine come with an uncut harness?
     
  9. ultiima

    ultiima Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Norway

    No..but a guy from the norwagian honda forum said that i cant use the stock vx wire harness. i been reading you can...so now im confused.. as for the abs part i got everything (axels,arm,hubs..but not the controll unit) but if the brakes works without,im just gonna rip the sensors off :)
     
  10. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Yes you can use the VX (Vei) harness, all you have to do is convert to a four wire o2 sensor (the wires on the tranny side will be tight, but they can reach). Look in the articles section, there is a guide for this specific swap.
     
  11. ultiima

    ultiima Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Norway

    Thx!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page