1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

dpfi to mpfi and obd0 to obd1

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by freezy, May 3, 2011.

  1. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    i am about to start the process of the dpfi to mpfi but would like to convert to obd1 at the same time. but i would like to use the single cam that is in the car now. is this possible? and what would i need to do.

    i figure i need
    -mpfi intake mani and fuel rail
    -obd1 injectors
    -obd1 dizzy
    -obd1 ecu
    -obviously convet it to mpfi
    -and a obd0 to obd1 jumper harness

    anything thing else i would need?
    any other input would be greatly appreciated
     
  2. D16SiHatch

    D16SiHatch New Member

    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Sep 7, 2007
    i think you've got it about covered. you don't have to use obd1 injectors though. you can stick with the obd0 ones so long as you retain the resistor box.
     
  3. RHDism

    RHDism Right Hand Drive guru

    Messages:
    259
    Likes Received:
    9
    Joined:
    May 1, 2011
    This should help.
    **obd-0 ecu
     

    Attached Files:

  4. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    thank you sir. i want to use obd1 injectors though that way i dnt have to use the resistor box.:D
     
  5. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    thanks for that diagram i will use it if i need it once i start this pain in the neck project lol
     
  6. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    if anyone else has any advice or if im missing anything off the parts list plz let me kno. i dnt want to start and then be half way through it and be missing some thing improtant
     
  7. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    ECU Jumper Harness - OBD0 DPFI to OBD1

    found this helpful piece of equitment. seems like it would make my life alot easier. seems like i can just use this, a obd1 single cam dizzy, obd1 single cam ecu, and whatever else is on that list they have there. what you guys think
     
  8. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    will i need to use the iab and knock sensor tho.
     
  9. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    and im most likely going to use a obd1 p28 on whatever bseries i use.
     
  10. 89civicFlyz

    89civicFlyz New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2011
    i am in the same boat as u idk what i need i blew the motor in my ef last night i found a d15b8 with ecu tranny and all. does anyone kno what all i will need my ef is a dx:/
     
  11. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    damn sorry to hear tht bro. hope it works out for you too
     
  12. 89civicFlyz

    89civicFlyz New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2011
    the worst part is its my daily driver and my show car so its no good
     
  13. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    yea thts always a bitch. hope you get your shit in order soon. its sucks not havin a car
     
  14. cb7killa

    cb7killa New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 4, 2011
    I used this harness in my ef with a obd1 b20 worked fine didnt use the vtec wiring at all left it under the carpet for later when i do my head swap.
     
  15. freezy

    freezy New Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2011
    sweet wanna do the same thing. i dnt think ill need the knock sensor or iabs either cuz i wanna run a p28
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page