1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

engine easily goes from warm to cold?!

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by sportlinecrx, Nov 6, 2003.

  1. sportlinecrx

    sportlinecrx Banned

    Messages:
    6,020
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 28, 2002
    problem:
    since its gotten cold here lately (below 50 degrees) my engine takes a long time to warm up AND after its been driven, it sometimes goes cold (temp gauge drops all the way to COLD). this happpens if i coast down a slight hill, or if i simply keep my foot off the accelerator while coasting for a minute or so. im almost ready to put tape over my radiator.

    ive checked my radiator coolant level and it is full. the coolant reservoir level is near full too. i havent had my coolant changed or my system flushed for a few years but i figure its fine because the engine never overheated when it was 100+ degrees out in heavy traffic, so what gives????

    any suggestions???
     
  2. MaaseyRacer

    MaaseyRacer Senior Member

    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    San Francisco, Ca.
    your thermostat might be stuck, you might want to replace it as it is like 10 bucks for a new one.
     
  3. sportlinecrx

    sportlinecrx Banned

    Messages:
    6,020
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 28, 2002
    cool. thanks! i'll look into that. B)
     
  4. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,015
    Likes Received:
    3,944
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    yup sounds like a stuck thermostat
     
  5. highperboi

    highperboi Senior Member

    Messages:
    971
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 2, 2002
    Location:
    Alameda, California
    whats wrong with having cool coolent running through the engine?
     
  6. deth101

    deth101 Senior Member

    Messages:
    774
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    usa
    I just did 3 of em in mine....too lazy to go 50 mi. to the dealership and 2 went bad right away so I ended up having to go to honda and get a real part........wtf is up with parts nowadays even napa sucks?....not jacking,just trying to save ya a min,buy it from honda...$11.34 and it will work :D
     
  7. deth101

    deth101 Senior Member

    Messages:
    774
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    usa
    engines make optimal hp at temp
     
  8. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    What about your temp sensor?
     
  9. MaaseyRacer

    MaaseyRacer Senior Member

    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    San Francisco, Ca.
    I put a napa thermostat in my car 25,000 miles ago, and I have not had a problem since with it. I even did it in the middle of nowhere in Utah on a road trip, took me twenty minutes, and some swearing as the engine was still hot from that days drive. Also last spring I installed a napa thermostat in my buddies 89 accord lxi, and he has not had a problem with it yet. So I think you must have just gotten a bad batch.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page