1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine swap now throwing code 41

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by casinophil, Feb 15, 2010.

  1. casinophil

    casinophil New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 14, 2008
    I just installed a 98 EX motor into my 99 DX body. And i installed the ecu jumper harness and had to swap out the primary O2 sensor with one with correct connector and spliced in the secondary O2 sensor it into the harness. Now its running a little rough when its out of gear and throwing CEL code 41. I already replaced the primary O2 sensor with a denso replacement one and also check the fuse #15 under the dash and its not blown. I need help!
     
  2. daytonretard

    daytonretard New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 2, 2010
    check all your voltages to the wiring? sure you spliced into the right wires?
    how many wires is the secondary sensor?
     
  3. casinophil

    casinophil New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 14, 2008
    I wired in all 4 wires from the secondary O2. but the code 41 affects which sensor? Primary or secondary?
     
  4. danny94eg

    danny94eg New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2009
    the CEL is not a specific diag. tool.... dont get me wrong it does a great job of pointing u in the right direction!! but for instance: code 41 = fault in O2 sensor circuit. <-- key word- circuit!! the ecu knows there is an issue with the electrical path of the O2 sensor. now its ur job to find the exact location of the problem.

    i would double check those splices u made and try to back track the voltage drops using a digital multi-meter(volt meter)
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page