1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Having trouble starting

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Floydy, Jan 20, 2005.

  1. Floydy

    Floydy Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2004
    Location:
    Vero Beach, Florida
    Whenever I try and start my car cold, it always has a hard time idleing at first and will sometimes shut off. Also when I try and rev my car up when its cold the motor will back fire and pop. Im thinking that maybe my fuel pump is going bad and is having trouble building up fuel pressure, but im not a 100% sure. Does anybody else have this problem?
     
  2. HONDA_F1

    HONDA_F1 Member

    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 10, 2004
    Location:
    NJ


    what kind of engine?
    did you test the fuel presure?
     
  3. Floydy

    Floydy Member

    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2004
    Location:
    Vero Beach, Florida
    Well first I had a zc in my crx and it did it but now i have an ls/vtec in the same car and it still does it. I havent tested the fuel pressure yet, but that what i was planning on doing next.
     
  4. brian11to1

    brian11to1 Senior Member

    Messages:
    9,203
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 9, 2003
    Sufficient spark to all 4 cylinders. you do know an engine requires 4 things to run, Ait, Fuel, Spark and Compression... obviously it isnt getting enough of one of these...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page