1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Headlights, Dash, and Heater Control do not work

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by elchuecoEh2, Nov 11, 2016.

  1. elchuecoEh2

    elchuecoEh2 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 6, 2015
    Like Subject says...I have a 93 Civic Hatch and well i had re-wired my turn signal on the pass side. Well it was working fine up until last night. I go to turn my car on to let it heat up and i turn my running lights on and my gauges go crazy, my headlight on the pass side went really dim and my turn signal lights stayed on in the dash. So decided to go home like it was, then about to get home. BOOM!!! both headlights go out, my turn signals are the only ones on at this point. Every time i cut the lights off with the switch my left turn signal works good but my right turn signal doesnt, it makes a buzzing noise in the fuse box under the dash. Everytime i either try to turn my lights on or my heater the gauges go crazy the temperature jumps all over the place past the "h" my gas goes all the way up and again my dash lights go out or dim to the point of not seeing anything and turn signals light up but dont blink. Any help would be appreciated.
     
  2. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,588
    Likes Received:
    2,191
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    Sounds like you have a couple wires that are mixing circuits. Gonna have to get in there in the box with a flash light and see if any wires have the shielding broken and arching acorss to other circuits, check the grounds, and otherwise try to trace it out and eliminate possible causes.
     
  3. elchuecoEh2

    elchuecoEh2 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 6, 2015
    Will do today during my lunchbreak and i will keep posted...thanks on ideas
     
  4. elchuecoEh2

    elchuecoEh2 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 6, 2015
    Update...i found several issues...on the driver side i had a bare wire that was stuck to the body, fixed that. Next i had 4 fuses blown all dealing with instrument cluster and headlights both high and low, and on pass side i had two wires touching that were striped off and touching. and blown fuse at the fuse box under the hood a 25a one...not sure what that was for since my fuse box cover doesnt have the diagram...as of now i have fixed it during lunch...i have lights, heater, and dash all in good working order...i appreciate the help
     
    Briansol likes this.
  5. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,438
    Likes Received:
    4,326
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page