1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hood isn't fitting HELP

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by Da1nonly0015, Jan 13, 2007.

  1. Da1nonly0015

    Da1nonly0015 New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 7, 2006
    I have a del sol with a ls vtec and I just bought a VIS evo hood. My problem is the hood will not close because of the valve cover. The motor sticks up to high. I am trying to rule out the fact of cutting the crap out of a $600 hood if possible. If I switched my motor mounts from integra to civic Si or something else would that possible lower my motor by about half an inch or is this possible. I have seen plenty of other sol's with GSR/ LS Vtec with after market hoods and thay fit fine, So why the hell isn't mine fitting. Any sugestions or answers would be great. If you have the same swap or a GSR swap, what mounts did you guys use? and do you have aftermarket hoods?
     
  2. hcivic.com

    hcivic.com Senior Member

    Messages:
    4,571
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 7, 2003
    Location:
    Calgary Alberta canada
    did it close with the stock hood?
     
  3. Da1nonly0015

    Da1nonly0015 New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 7, 2006
    I never actually had a stock hood, I bought it with a OEM Cf hood, It did close and didn't look like it was hitting on anything but it was bowed up some on the driver side (same side I am having troubles now) I bought a Invader hood and it hit on the valve cover, notched and shaved it and still didn't fit, I think it was Screwed up from the mold (damn fiberglass products) so I got rid of it and now have the VIS EVO and damnit is is a sweet hood and I am going to MAKE it fit one way or another.
     
  4. 801CRX

    801CRX Got Rice?

    Messages:
    1,347
    Likes Received:
    12
    Joined:
    Dec 2, 2006
    Location:
    UTAH
    well it looks like you have to shave it
     
  5. DelSlow89

    DelSlow89 93 Del Sol

    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 7, 2006
    Location:
    I live in Portsmouth, VA
    I have the same problem. I just did an engine swap from the d15 non vtec to a d15 vtec. the hood closed fine when the stock motor was in their. When i get in it (gas) the hood like to pop itself just as if you pulled the release button. I dont know if the motor is actually hitting te hood when the rpms raise from the movement but i think i might need to change the mounts or shave the inside of the hood around the valve cover.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page