1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

how does the oil pressure switch work?

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by 5speed4life, Mar 1, 2006.

  1. 5speed4life

    5speed4life Senior Member

    Messages:
    381
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 15, 2004
    Location:
    Cleveland Ohio.
    Ok, i just finished my LsVtec, and i didnt want to Tee my oil pressure switch off. I just want to get rid of it. Yeah that may sound like a dumb idea, but when have you realy seen the light on other than when your engine was already screwed?

    Anyway, does it affect the ecu when its off, and is there a way to bypass it, (resistor, ground it, leave it open circut) or do i just have to pull the bulb out of my cluster?
     
  2. EGProject

    EGProject YEEEEAAHHHHH

    Messages:
    2,870
    Likes Received:
    28
    Joined:
    Jun 26, 2004
    Location:
    Whitinsville, Massachusetts
    Unless your ECU is burned to bypass it, I believe the ECU won't let you go into VTEC with the sensor reading no pressure.
     
  3. nfn15037

    nfn15037 Senior Member

    Messages:
    670
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 1, 2004
    If you are talking about the pressure switch on the back of the block, then just get rid of it if you don't want it. It is there only to feed the idiot light in the cluster. I would install an oil pressure gauge if I were you though.
     
  4. GSRCIVICTN

    GSRCIVICTN Lost in a sea of rednecks

    Messages:
    431
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Nashville, TN
    I am pretty sure this is true. Oil pressure is a very important input for the pcm. I highly suggest fixing the problem, not just covering it up.
     
  5. 5speed4life

    5speed4life Senior Member

    Messages:
    381
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 15, 2004
    Location:
    Cleveland Ohio.

    Im not trying to cover up a problem. I just dont want the sensor. I do plan on an oil pressuer gauge very very soon, however right now i didnt have money left over for extra fittings and a T' that would with my luck snap off the back of the block. so i just ran the oil line right to it.

    And i do my own ECUs. I have the oil pressure check disabled. I just want that damn light off. lol. Im about to pull the bulb from the cluster, like i did the seatbelt. haha. *i wear my seatbelt, but the damn light wouldnt stop flashing*
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page