1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I think this is the right forum

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by CiViC_SOHC, Jul 10, 2005.

  1. CiViC_SOHC

    CiViC_SOHC Senior Member

    Messages:
    939
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2005
    noobie question I know but I was wondering...how the hell do you increase your redline? cuase my buddy has a B16A2 and his redline is at 9000 and I know it doesn't start that high so ya I was jw thanks!
     
  2. sohcslammer

    sohcslammer Senior Member

    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2003
    Location:
    Bay Area
    Depends on what OBD you are. If you are obd 0 then it's turbo edit , or something like that. If you are obd 1 then you can chip it for $20, get hondata, uberdata, crome, etc.... If you are obd 2 then you are stuck with converting to another obd, or using aem, motec, fast, etc.... :(
     
  3. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Yup- just run a chip with a raised redline or intercept the VSS signal on your own.
     
  4. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    However, realize that rasing your redline on a stock car won't make you faster. Most honda engines can rev much higher than stock safely, but they stop making power arround the redline. You gain nothing unless you have cams, vavle springs, and retainers meant to keep up. If you needlessly over-rev your engine without the before mentioned steps, you could easily float a valve....and for what reason? You would be faster shifting before then anyway.
     
  5. CiViC_SOHC

    CiViC_SOHC Senior Member

    Messages:
    939
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2005


    o ok I was jw lol cuase I know my friends Si its all motor and his redline is at 9000 I didn't know if that helped or what not...im going to be getting chipped ecu for lower vtec engagement and diff fuel maps anyways becuase im gonna be turboing so ya lol...thanks for all the feedback guys sorry for the newb ?
     
  6. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    No problem. While you're spending the money on getting chipped- just throw the chip away and get a real custom program made for your turbo setup. It'll cost you a few hundred more, but you'll get a lot more power, better economy, plus your engine will last a LOT longer. It's worth the extra cost up front.
     
  7. CiViC_SOHC

    CiViC_SOHC Senior Member

    Messages:
    939
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2005


    im gonna get crome...
     
  8. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page