1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

iac problem

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by 89 hatch, Feb 4, 2008.

  1. 89 hatch

    89 hatch New Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 22, 2006
    Location:
    fl
    I have a dohc zc that revs up and down at idle. Ive changed the iac and the ecu, is there any other problem that can cause that. also when I unplug the iac it idles fine but wont go over 3000 rpm thanks
     
  2. charleskwinter

    charleskwinter ignore

    Messages:
    260
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 27, 2007
    Location:
    idaho
    clean, maybe replace, check for vacuum leaks (you can search these topics too) :)
     
  3. 8ballsin

    8ballsin New Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    Heidelberg,Germany
    look at the ecu what is the fault code if it is 3 or 5 it is your map sensor the reason i know this is because i had the same problem but fixed it 4 hours ago
     
  4. INJEN78

    INJEN78 HS LEGEND

    Messages:
    9,187
    Likes Received:
    121
    Joined:
    Oct 1, 2007
    Location:
    OHIO
    vaccum leaks,map sensor(as 8ball said) tps might do that..but try resetting the ecu..unhook the neg. battery cable for 5 minutes
     
  5. m90polk

    m90polk Member

    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2007
    Location:
    ri
    I would definetly go with a bad vacuum line because that is what usually makes it surge at an idle, but also check the electronic plug to the IAC for the right voltage and for no shorts to ground or anything like that
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page