1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

jdm b16 swap

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by doh!, Dec 19, 2006.

  1. doh!

    doh! New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 19, 2006
    hey guys i'm new and i need help really bad.....i dont wanna spend money if this engine requires more stuff.

    i'm looking to buy my friend's jdm b16 obd2 engine and swapping it into an 95 eg hatch (obd1). its a complete changeover all i know is that the harness will not work because its rhd. i heard 96+ tegs work fine with jdm ecu (p2t).

    question is, is this all i need to finish the swap? or would i have to convert it to obd1 and change out dizzy, injectors etc? i really want to use what ever it came with and swap it straight to my eg.....so please pointers and help
     
  2. doh!

    doh! New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 19, 2006
    i gues i'll make it simple......the engine is a jdm b16a (real jdm) obd2 from a 97 ek and it comes with everything. ecu code is p2t vtec obd2.

    is this a non-recommended swap to go an 5th gen and how difficult is it?
    -if yes, what would i need replace in order to do the swap, ecu, harness, etc???

    -if its an okay swap do i need to get a p28 and obd1 harnes and thats it?

    i searched the articles and came up with nothing, no info about b16a jdm. only thing i found was the b16a sir .
     
  3. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    it would be easer just to convert yours to obd2, just buy the obd1 to obd2 harness
     
  4. doh!

    doh! New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 19, 2006

    okay, so a gsr harness obd2 should set it????
     
  5. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    no use your stock harness and convert the rest to obd2
     
  6. doh!

    doh! New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 19, 2006
    :confused: AHHHHH, sorry man but i'm still confused. what did you mean by convert the rest to obd2? everything else is obd2 including the ecu (p2t).

    just use my dx harnes and an obd2 conerssion right? that should do the trick......any additional wiring i need to add?
     
  7. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    but your car is obd1 right? so you need to use your harness buy a obd1 to obd2 jumper and wire up the vtec
     
  8. doh!

    doh! New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 19, 2006

    that sounds simple enough to me......................thanks:D
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page