1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Just failed emissions

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by StealthMode, Feb 1, 2005.

  1. StealthMode

    StealthMode Kung Foolin'

    Messages:
    2,150
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 12, 2003
    Location:
    Thornton, CO
    Hey guys I just ran my car through the smog test and I failed. I can't renew my registration until I get it fixed. My HC (hydrocarbons) limit is 2.0 and I got a 2.367. This means that I have unburned or partially burned fuel. The CO (carbon monoxide) limit is 20.0 and I got a 69.36. This means that I am running too rich. My O2 sensor has been acting up, so I'm wondering if that's what could set it off. Can anyone help me? What are some things I can do to fix my car so it will pass? :worthy: :worthy: :worthy:
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    yeah dude- replace your o2.
     
  3. MXDesa

    MXDesa Senior Member

    Messages:
    927
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Apr 19, 2003
    Location:
    Queens, New York
    Oxygen sensors are the basis of all emissions so why take the test if its acting up? Replace it dude
     
  4. StealthMode

    StealthMode Kung Foolin'

    Messages:
    2,150
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 12, 2003
    Location:
    Thornton, CO
    well the thing is that it's fairly new and I didn't think that it would need to be replaced. should I just go to VatoZone to get one, or would it be cool to see if anyone has a good used one? I don't have a lot of money, so I would like to spend the least as possible.
     
  5. civicious

    civicious FüK-VTEC VIP

    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    629
    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Houston, TX
    VatoZone? lmmfao.....where's the Burrito Bandito at when you need him.....lmmfao...
     
  6. StealthMode

    StealthMode Kung Foolin'

    Messages:
    2,150
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 12, 2003
    Location:
    Thornton, CO
    Hector hooks me up when I roll to the VatoZone!!!
     
  7. hybrid89

    hybrid89 thistownsucks...

    Messages:
    1,821
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    SoCal
    also clean the shit outta your IM and TB. I havbe the same thing and the guy at the smog place said :eek:h it must be your o2 but try cleaning your TB and your IM the best you can w/o ripping it all apart (at least the manifold). i just did that and...wallah, I passed w/ flying colors!
     
  8. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX


    It's good to know I'm not the only one that calls it VatoZone.... :lol:
     
  9. 92dxhatch

    92dxhatch Senior Member

    Messages:
    955
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2004
    Location:
    nor*cal
    it could possibbly be your o2 but it sounds like you may need a new cat, i had the same problem with the high HC and CO, it could also really deppend on how wll your motor is running, if it runs like crap, then your going to run into alot of problems, but if it runs pretty well, then i'd say its your cat, if you o2 was faulty, your check engine light would show, it worked for me, so good luck
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page