1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

LS Swap Into 91CRX HF WIRING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by ExclusiveImports, Jul 14, 2006.

  1. ExclusiveImports

    ExclusiveImports Junior Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 30, 2006
    My boy did my wiring harness for multiport fuel injection and we got the ls stqarted and it runs fine idles at about 1 grand the only problem besides code 9 and 16 is that my car wont let me rev past 3500 rpms i tried a new ecu new distributor new plugs new wires and nothing! only lets me rev to 3500 please help!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  2. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    Um....why did you do any wiring? The LS doesn't require any wiring in an HF. The HF already has MPFI. well, you need to wire the knock sensor, but I think that's it.
     
  3. Andrew

    Andrew Well-Known Member

    Messages:
    2,685
    Likes Received:
    26
    Joined:
    Mar 2, 2006
    Location:
    Tallahassee, FL
    Heres the codes your throwing:

    9- CYP Sensor (Cylinder)
    defective circuit or unplugged / defective sensor

    16- Fuel Injector System
    defective circuit or unplugged / defective fuel injector

    That should give you a start.
    Citizen is absolutly right. the HF and SI's are already MPFI... what the hell did "your boy" wire-in?? =/
     
  4. ExclusiveImports

    ExclusiveImports Junior Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 30, 2006
    i am sorry my fault guys u r right i meant to say dx i have a dual point fuel injected dx! thats why he had to do the wiring!
     
  5. Andrew

    Andrew Well-Known Member

    Messages:
    2,685
    Likes Received:
    26
    Joined:
    Mar 2, 2006
    Location:
    Tallahassee, FL
    It's cool man. anyway, I'm afraid I don't know why you can't rev it up...
    and obviously you've searched around right?
     
  6. ExclusiveImports

    ExclusiveImports Junior Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 30, 2006
    yeah i have, i kept thinking it was the distributor because of code 9 but i switched like four of them and its still doin da same thing im out of time money and patience im on the virge of blowin the god damn thing up with all the crap in it!
     
  7. Andrew

    Andrew Well-Known Member

    Messages:
    2,685
    Likes Received:
    26
    Joined:
    Mar 2, 2006
    Location:
    Tallahassee, FL
    sell something to me before you do.

    lol.
     
  8. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,623
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    you wired something in the distributor wrong. and did you take out the resistor box and connect all the wwires to each othjer? the LS uses saturated injectors whic dont need a resistor box
     
  9. vtecnut12

    vtecnut12 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 25, 2008
    my 91 hb was doing the same thing, i thought it was an ecu problem but i checked everything and it was fine, so i knew it was a wiring problem, so i heard about the tps throttle position sensor, i unplugged it and sure enough thats what it was, it wasn't reving past 3500
     
  10. Andrew

    Andrew Well-Known Member

    Messages:
    2,685
    Likes Received:
    26
    Joined:
    Mar 2, 2006
    Location:
    Tallahassee, FL
    yeah this thread was definitely 2 years old when you posted that.

    fail.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page