1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no gas to motor need help asap

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by highrev98civic, Jul 12, 2007.

  1. highrev98civic

    highrev98civic New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Northern VA
    i just finished doing a b18b1 swap on my 98 lx 4d. first of all its a 98 ls block with crower turbo rods and srp 10.5 : 1 81.5 mm high compression with a 97 ls head with crower stage 2 all race cams. before i tried to started the motor i gave it a good couple of turns to check it if everything was alright it turned fine. the motor when i tried to start it wanted to turn over but it would just crank it sounded like it was going to turn over but it just would not go over. could it be my timeing of my cam i set them at piston 1 at TDC and both cam gears were pointing up. in between me trying to start it i got couple of misfires. so i decided to pull out the spark plug and there was no trace of gas going to the pistons. i do hear the gas pump and i can feel the gas going throught the gas line to the fuel rail could it be mine injectors they are a year or so old? i am using my 98 lx obd2a wiring harness and using a jumper harness to convert it to obd1 do i need to do any special wiring to the injectors? i had just finished doing a valve lash adjustment? but in the end there still no gas to the motor meaning no fire has any one done a ls swap using a lx harness please help! any and all comments and suggestions are welcome!!!
     
  2. invisibledemon

    invisibledemon Bored Moderator VIP

    Messages:
    7,402
    Likes Received:
    626
    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Tn
    did it backfire out of the exhaust or the intake?
     
  3. highrev98civic

    highrev98civic New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Northern VA
    it fired out of the exhaust. could it be mine injectors are not working they have been sitting for almost a year now? also i am running 93 octane
     
  4. invisibledemon

    invisibledemon Bored Moderator VIP

    Messages:
    7,402
    Likes Received:
    626
    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Tn
    theres a tool to probe the injectors with to see if they are firing but i cant remember the name of it. go to a good mech shop and ask. someone should have one. does the CEL stay on?
     
  5. highrev98civic

    highrev98civic New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Northern VA
    about the cel im missing an o2 sensor and probaly a couple of other random sensors too. does anyone know what the tool is called?
     
  6. invisibledemon

    invisibledemon Bored Moderator VIP

    Messages:
    7,402
    Likes Received:
    626
    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Tn
    found it. its called a fuel injector test light also known as a noid light. Google is made by gods. lol.
     
  7. highrev98civic

    highrev98civic New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Northern VA
    i heard that the dohc is different than the sohc does anybody know the difference? also if the firing is off is that why im getting no gas in the motor?
     
  8. invisibledemon

    invisibledemon Bored Moderator VIP

    Messages:
    7,402
    Likes Received:
    626
    Joined:
    Jan 15, 2007
    Location:
    Tn
    it could be your dizzy. when i did my swap i was getting a spark but didnt smell any gas. i changed my dizzy and it fired right up.

    it was doing what yours is. it would crank and try to start. backfire some then stop. if i sprayed starter fluid and it wouldnt make much of a difference. so you could try that. see what happens.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page