1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Si trany not lining up with Zc

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Yspeed, Oct 8, 2003.

  1. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    I'm trying to put a Zc into a 89 Si but the Tran won't line up with the Zc. Thanx for the help.
     
  2. SleEPeR_CRX

    SleEPeR_CRX Senior Member

    Messages:
    1,226
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 22, 2002
    Location:
    Vancouver B.C. canada
    u need a 90-91 SI tranny i believe the imput shaft on the 89 is a different size.
     
  3. ProspeedCTR

    ProspeedCTR Junior Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2003
    Location:
    Somewhere You Wanna Be

    No thats wierd the 88's were the only trannys that had different input shafts. I had an 89 DX tranny on my D16Z6 that I had in my 89 Civic DX Hatch. Someone might had another engine and tranny installed into your car and it might be from an 88.......you know like if the other engine and tranny went out and had another one just laying around so they installed it.
     
  4. Jeef

    Jeef NO MA'AM Moderator VIP

    Messages:
    7,150
    Likes Received:
    294
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    CT
    :withstupid: My 89 CRx si tranny bolted upto to my 95 z6 in my old 91 civic. It fit exactly like my original 91dx tranny did, no different.

    If you don't know what you are talking about, do not reply or put I think. We don't need a lot of mis information.
     
  5. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs
    do you have a ZC or a D16A1 from integra? they are not the same
     
  6. zcrex

    zcrex Senior Member

    Messages:
    194
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 8, 2003
    yea my 89 si tranny bolted up to my zc just fine.
     
  7. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    It's the D16a trany with the Dohc Zc,I only tryed for like 10 minutes then I gave open and ever since then I have not touched it.So do I need to get a new tran or No, Cuz that would suck. thanx for the help
     
  8. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    No open *up*
     
  9. evoracer03

    evoracer03 Senior Member

    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2003

    they are not the same engine but the tranny should bolt up to either motor
     
  10. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs

    the D16A1 and the DOHC ZC use different transmissions - the D16A1 will almost bolt to the L3 transmission - you can get 4 of the 5 transmission bolts in - you can get only one bolt in the starter - no hole in the back of the block for the long bolt
     
  11. timEspeed

    timEspeed Senior Member

    Messages:
    275
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 13, 2002
    It should bolt, but like ProspeedCTR said it could've been switched out. Your best bet is to buy a zc tranny, it better anyway.
     
  12. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    And then a nother question is how do I line up the left motor mount.On the Zc it's at the front left of the motor and on the motor mount is on the side. What do I do about that? Thanx for all the help
     
  13. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    As for a new tranny screw that to much money I just want to get my car on the road, But if I have to buy a new one I will but right now no thanx
     
  14. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    And what about after market parts I would like to maybe get a turbo,But for now I'm just goin to buy like intake and pullieas what do I get????
     
  15. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    As for the tranny it did line up Thanx for all the advice, I did However had to sand t the Tranny a lil oh well. Tape will fix that*lol* No one will see. But ya about after market parts what about new Intake what kind should I get for the Zc thanx for the help.One more thing How much would it be for a rear disc brake conversion.And what would I need.
     
  16. cointelpro

    cointelpro Senior Member

    Messages:
    391
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 15, 2003
    get aem intake, and i THINK all you need for the rear disc conversion is the hubs from a crx si :\ im not sure though so dont quote me.
     
  17. thegreat1310

    thegreat1310 Senior Member

    Messages:
    246
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 17, 2003
    Location:
    frederick,md
    hit it with a hammer if that dont work get a bigger hammer
     
  18. Yspeed

    Yspeed Member

    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    Location:
    Ontario, Canada
    Got it, Thanx for the help it did line up.And I din't have to use the hammer
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page