1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

The official HalfLife 2 thread

Discussion in 'Members' Lounge' started by Battle Pope, Nov 15, 2004.

  1. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    As some of you probably know, Half-Life 2 releases tomorrow. I personally have the entire mofo preloaded and preordered via steam for my gaming pleasure tomorrow evening. Any of you guys preorder/plan to buy it? Halo 2 seemed to have quite a welcome, just wondering if everyone is anticipating HL2. I personally will be satisfied if it simply matches the innovation in plot and gameplay elements that the first one brought to the table.
     
  2. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    w00t

    PC FPS >>>>> Console FPS

    Half Life 2 requirements >>>>> my system

    I will get it eventually.
     
  3. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    Oh come on... If my computer can run it, yours can. What are your system specs?
     
  4. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    It's 3 years old... it's in serious need of an upgrade. Doom3 is painful on it.

    GF4 Ti4200 128MB, overclocked to something I can't remember
    P4 2.0 @ 2.5
    512MB PC3500 DDR

    So really not that bad considering I built it over 3 years ago, but I need about $3k for the upgrades that I want to make to it. I know it will run HL2, but not as well as I would want it to.
     
  5. vtecsir1

    vtecsir1 Senior Member

    Messages:
    3,313
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    Orlando, FL
    looks awesome, i built my machine recently so i will be fine running it.
    amd64
    1gb
    x800pro


    if you like this then there is a game coming out in march you guys would like called f.e.a.r.
     
  6. Seany-izzle

    Seany-izzle New Member

    Messages:
    7,738
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Aug 25, 2003
    Location:
    In a fucking house.
    mine will need some 100 parts... but i dont think im gonna get it. my friend who never uses his comp is getting it thru steam.. i might play it...but im more of a css guy.
     
  7. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    Yeah, Calesta, your comp will play it fine - just get that dinosaur videocard out of there y0 :thumbsup:

    F.E.A.R. and STALKER: The Chernobyl Project both look good too.
     
  8. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX


    I know- it needs a serious upgrade. I'm a hard core speed junkie though, so "acceptable" graphics just aren't good enough for me. I'm going to upgrade pretty much everything but the chassis and a few of the hard drives this time.
     
  9. MaaseyRacer

    MaaseyRacer Senior Member

    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    San Francisco, Ca.
    Yeah I am not sure if my PC will run it, as it is a P4 2.8, with an ATI 9600, and 512mb of ram. Plus I have not booted it in windows in over 3 months now. lol. I really want to play this game, but not sure if I want to deal with windows, or if the system requirements will allow me. I do not have the cash now to upgrade my secondary computer.
     
  10. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    Your PC will run it. Just to put this baby to bed, the minimum requirements are:

    P4/AMD 1.5 GHz
    256MB memory
    64MB DirectX7 :shock: or better videocard
    DirectX compatible soundcard
    like 4 gigs hdd space

    Keep in mind these are bare minimums. The game obviously scales okay to support a DX7 card. :lol:
     
  11. liquid00meth

    liquid00meth Senior Member

    Messages:
    3,201
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2002
    Location:
    Laconia, NH
  12. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX


    Eh, of course- but that's running like 640x480 with no eye candy. Where's the fun in that? :lol:
     
  13. Prowler

    Prowler Super Moderator

    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    B MT
    that's still higher res than xbox or ps2 (non hdtv games)

    got it preloaded, but i have a huge test to take tomorrow, so i can't stay up til midnight and play once it unlocks. tomorrow after classes, i'll be playing nonstop.
     
  14. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX


    Nah, the X and PS2 render at 640x480. They both have straight VGA outputs, right?
     
  15. Prowler

    Prowler Super Moderator

    Messages:
    3,452
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    B MT
    but your standard tv produces less resolution
     
  16. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    I'm ready for the release in 4 hrs....

    Dual Xeon 3.0gHz
    Gig DDR333
    Radeon 9800 pro128

    Bringit bitch!
     
  17. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX


    Yes, it does- but the system is still rendering to a 640x480 standard. The TV output just converts it down.
     
  18. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,579
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    my pc could run this game in its sleep.
     
  19. Battle Pope

    Battle Pope New Member

    Messages:
    10,279
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Jun 22, 2004
    Location:
    Southern Oregon Coast
    I unlocked it this morning... Gonna play it like a mofo tonight.
     
  20. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page