1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

turbo tps

Discussion in 'Forced Induction' started by panchovilla760, Sep 20, 2006.

  1. panchovilla760

    panchovilla760 Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 12, 2003
    i was checking my engine out and saw that my tps wasnt connected, i have a b16 but it dont seem to have balls ive drive fine just feels like its lacking power. will this affect my engine???
     
  2. LateApex31

    LateApex31 New Member

    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 26, 2006
    Yes.
     
  3. panchovilla760

    panchovilla760 Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 12, 2003
    does it neccesairly have to be connected to the throttle body, i was looking at my setup and it seems like it connecto to an eir intake pipe??
     
  4. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,580
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    the TPS is ON the throttlebody.


    are you sure you arent thinking PCV?
     
  5. panchovilla760

    panchovilla760 Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 12, 2003
    no kidding its on the throttle body guy, but the one on my car seems like it was stripped and made to fit on the monifold. now where exactly well all i can say is that is on the right side of the intake manifold as your lookin at it.i have a b16.
     
  6. drcivicb2

    drcivicb2 New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 31, 2006
    ok guy first of all ur not looking at the tps get it [throttle position sensor] so ur looking at the pcv because the tps would be on the throttle body get it...:)
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page