1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vtec doesn't work

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by Skydive2144, Jun 14, 2007.

  1. Skydive2144

    Skydive2144 New Member

    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2007
    this had been the car from hell. its just one problem after another. when i first dropped the gsr motor into my civic the vtec kicked in everytime right at 5500 rpm. then it stopped working. then it would work again. it was on and off for about a week, and now i havent heard the sound of my vtec in well over a week. oil pressure is fine. the light isnt on and there is plenty on the dipstick. the wireing looks fine, but i doubt it would be the wiring becuase it was goign back and forth between working an d not working. if it was the wireing it would just stop and not work again til the wire was fixed. any ideas? bad vtec solinoid?
     
  2. custompainter

    custompainter drive it like U stole it

    Messages:
    597
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jan 16, 2007
    Location:
    central CT
    clean the screen out on the vtec silinoid it's probly clogged and change your oil
     
  3. Skydive2144

    Skydive2144 New Member

    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2007
    this is probably a stupid question but do i just take the solonoid off and the screen is right there?
     
  4. sevndaythry

    sevndaythry New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 15, 2007
    yes the screen will be there, when you take the solenoid off. You should also check your wiring. Make sure there are no places where bare wire would touch anything. The fact that vtec was intermittent, suggests a possible problem with the wiring.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page