1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

zc dist question

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by cavrx, Jul 31, 2003.

  1. cavrx

    cavrx Senior Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 21, 2003
    ok i got a sohc zc, i went to swap my dx harness over to the engine and everything fit except the dist. plugs. is there a modification i have to make? i swaped the dist for my one off the engine of my 91 crx dx. will this work? I also have a problem with the tps on the zc. its broke in half!!!! can i get a tps off another american honda? I tried the dx tps and its a no go its backwards.
    Any info would be great thanks alot!!!!
     
  2. cavrx

    cavrx Senior Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 21, 2003
    any help would be great guys!!!
     
  3. NoNeed4VTEC

    NoNeed4VTEC Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 29, 2003
    You can use a Civic SI TPS. Swap the two out side wires or else the ECU will think you at WOT when you've got your throttle closed.
     
  4. jotech-coupe

    jotech-coupe Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 4, 2003
    Location:
    tyler texas
    Man Ive got the same motor I got it through ard perf. and i used my throttle position sens. off my d15b7 as far as the dist. wiring i would have to look at it .
     
  5. cavrx

    cavrx Senior Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 21, 2003
    thanks for the input you two ill try it and see what happens
     
  6. big rich

    big rich Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2003
    the dist. plugs on the DX harness don't match up to the ZC dist? the ZC probably uses the same ECU as the d16a6, which would cause it not to fit because the d16a6 has a larger round plug, I think. I don't know I've never seen a SOHC ZC and I'm trying to think back to when I did my ZC swap. I know the DX plugs matched up to the ZC dist. but wouldn't match up to the Si one. If the ZC came with a harness, use the plug from it. I think they match up color to color. tell me if I'm wrong.
     
  7. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs
    your DX distributor will not work on the ZC
     
  8. Motorswapman

    Motorswapman Junior Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2003
    you'll have to add some wires for crank angle sensor and TDC sensor, check http://hybrid.honda-perf.org and check DX to ZC wiring. You'll have to use the ZC plugs or Si plugs and add the wires.
     
  9. Jeef

    Jeef NO MA'AM Moderator VIP

    Messages:
    7,150
    Likes Received:
    294
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    CT
    But you still need an sio distributor. The si one has the crank angle sensor which the dx does not have.
     
  10. cavrx

    cavrx Senior Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 21, 2003
    Ok let me see if i got this right? i can take the plug of the zc harness and swap with the dx plug. Then add the 2 extra wires for the crank sensor?
    Is this correct?
     
  11. big rich

    big rich Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2003
  12. 2phatt

    2phatt Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 11, 2003
    Location:
    Georgia
    Be sure when you do this that you keep track of the
    2 white wires on each of your distributor plugs. It is
    impossible to figure which white wire goes to which
    white wire if you lose track. Label them.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page