1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

92 prelude h22 swap no start problem

Discussion in 'Prelude' started by dcruz, Oct 2, 2009.

  1. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    i have a problem with my h22a swap. i have a 92 prelude si that had an jdm f22b in it before that. i used the ecu that was running the f22b and the harness also. i tried starting the car and theres no spark and no fuel. i was told that it has something to do with the crank sensor in the distributor. what could i do to get it started? does it matter that its not a p13 ecu

    theres two connectors hanging behind the block, could one of them be for the crank sensor? and could i run a seperate harness from the distributor to one of thoese connects?
     
  2. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    pics please?

    saying 'there are two connectors' doesnt really help much. wire color helps, number of pins help.

    if theres no spark your coil probably isnt getting power. if there's no fuel either your lines/filter are clogged or your pump is dead.
     
  3. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    i checked the coil and theres power coming from the connected but theres no spark coming ou of the coil so im guessing its a bad coil. as for the fuel i have to check whether theres fuel in the regulator
     
  4. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    its a p14 ecu i dont think it should matter it should styll start
     
  5. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    p14's are for the H23.....That engine is completely different number 1. Number 2, if it started at all, it'd run like dog shit. I remember when i swapped my 92 Si it just shit all over itself with that p14.
     
  6. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    got a little problem now i bought the computer for my h22a and started it up, the car ran for about a couple of mins and slowly died. wen i tried to start up again it sounds like theres no compression> i checked for spark and theres no spark!!!!!

    someone help me please
     
  7. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
  8. DESPAIN

    DESPAIN yep....mmhhm.......yep...

    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    39
    Joined:
    Aug 1, 2008
    Location:
    flower mound TX
    if you need a dizzy i can sell you a good one for 40$ shipped.
     
  9. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    I had feeling it could be that but would that make it sound like there's loss of compression? Wen I had the p14 ecu n it didn't start it at least sounded like there's compression!!!
     
  10. CraigTRD

    CraigTRD New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2009
    I'm in a similar boat to you....I just got my H23 swap done today (from an F22). The car idles fine sometimes, and other times too high, and other times it dies. I Frankensteined my dizzy to make it work. (kept the external coil from the F22, in the H23 dizzy housing). I wonder if that is the problem...it something with that setup isn't happy.
    I am going to subscribe to this thread to see what you do to figure your problem out.
    Good luck man.
     
  11. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    I hope that's only the problem and nothing more. I read up on a lot of h22 swaps in preludes and using the external coil shouldn't make a difference
     
  12. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    i used the external coil in mine (after the igniter went out in the internal one). Worked great until the day the car was stolen.
     
  13. CraigTRD

    CraigTRD New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2009
    That bastard, eh!?
     
  14. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    got it all started just cant seem to get to idle smooth, once it gets to operating temp the engine vibrates more than normal, i tried adjusting the balance shaft belts over and over styll the same deal. what else could i do
     
  15. CraigTRD

    CraigTRD New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2009
    Did you do the Propane test????

    Let propane flow around the throttle body. If it dies out, you have a bad throttle body gasket, or some other vacuum leak there.
     
  16. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    hey everyone im stilll having a little problem my car still vibrates when it warms up on idle, i cheked the plugs and plugs 3 and 4 were filled with oil, i was wondering if it has something to do with the rings... does anybody have any suggestions???????
     
  17. DESPAIN

    DESPAIN yep....mmhhm.......yep...

    Messages:
    1,703
    Likes Received:
    39
    Joined:
    Aug 1, 2008
    Location:
    flower mound TX
    is it smoking? blue-white smoke?
     
  18. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    Will an h22a4 engine harness fit onto a jdm h22a engine?
     
  19. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    probably wouldnt have the plugs you need unless you get an obd2 h22a.
     
  20. dcruz

    dcruz New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2009
    i have one more problem everyone my h22a is running but when it warms up on idle the whole motor still vibrates and sounds like its only running on 2 cylinders...!!!

    i checked the spark plugs and cylinders 2 and 3 are burning the plugs and 1 and 4 are totally clean...

    what could the problem be!!!????

    please help let me kno thanks
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page