1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

97 civic, d16y8--> d16a, vtech not working

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by undisputedfb, Nov 9, 2007.

  1. undisputedfb

    undisputedfb New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2007
    i just finished this swap, got the p28, and the coinversion harness, and it runs, but the vtecdoesnt kick in. im going to to do the battery test tonight. but the real question is, when i pulled off the assembly from the y8, and compared to the d16a's vtec assembly, they were totally different. the real question is cann i just swap the solenods and leave the assmblies intact. any help iss appreciated
     
  2. undisputedfb

    undisputedfb New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2007
    so no ideas. it clicks, screens are clean, but cel still on with a code 22
     
  3. haao13

    haao13 New Member

    Messages:
    529
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Aug 19, 2007
    Location:
    PA
    well code 22 is your oil pressure switch so i dont think its the soleniod
     
  4. undisputedfb

    undisputedfb New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2007
    funny thing is ts the iol pressure switch from the old engine, now are we talking the one on the vtec assembly, or the one on the block? from what i knw its the one on the solenid assembly
     
  5. haao13

    haao13 New Member

    Messages:
    529
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Aug 19, 2007
    Location:
    PA

    im not too sure wat your talking about. if your talking about the oil pressure sending unit when you say the one on the block then no thats not it. its right beside the solenoid and threads into the head. if its from the old engine and it worked on it, id check to make sure its plugged in and check the wires to it
     
  6. undisputedfb

    undisputedfb New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2007
    the one i have has the solenoid in the usual placen and the switch threads into the assembly the solenoid mounts to, not the head. its a d16a. and it worked fine on the d16y8. its kinda pissing me off cuz i cant figure out why it isnt working. im ready to hook up a button and call it a day
    i wonder if the switch is different
     
    Last edited: Nov 13, 2007
  7. haao13

    haao13 New Member

    Messages:
    529
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Aug 19, 2007
    Location:
    PA
    that could be but i cant tell you for sure or not. im sure somebody here that knows will help you out. if you can get one for the new motor id try that and see if that helps
     
  8. undisputedfb

    undisputedfb New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2007
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page