1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Analog to Digital converter coupons released

Discussion in 'Members' Lounge' started by nootrac22, Feb 5, 2008.

  1. nootrac22

    nootrac22 Well-Known Member VIP

    Messages:
    4,331
    Likes Received:
    131
    Joined:
    Mar 16, 2007
    Location:
    exeter pa
    the govt coupons are out today, for the set top converter boxes for digital signal. If you currently get your tv over the air (rabbit ears) you will need one of these when the signal switches over.

    coupon is only good for 90 days so don't get it till you're ready to buy one

    https://www.dtv2009.gov/
     
    Last edited: Feb 5, 2008
  2. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,448
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    it's not for hdtv.

    it's for analog to digital conversion.
     
    1 person likes this.
  3. nootrac22

    nootrac22 Well-Known Member VIP

    Messages:
    4,331
    Likes Received:
    131
    Joined:
    Mar 16, 2007
    Location:
    exeter pa
    sorry for the improper terminology, feel free to change the title. just trying to put in my public service announcement.
     
  4. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,448
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
  5. nootrac22

    nootrac22 Well-Known Member VIP

    Messages:
    4,331
    Likes Received:
    131
    Joined:
    Mar 16, 2007
    Location:
    exeter pa
  6. TommyTheCat

    TommyTheCat Gonzo Scientist

    Messages:
    1,248
    Likes Received:
    11
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Minneapolis, MN
    Wouldn't it actually be Digital to Analog conversion?
     
  7. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,448
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    depends which way you look at it a guess...
     
  8. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,622
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    no hes right its converting the digital stream back to analog so your old tv can still pick it up.

    but i have a question. what is the format of the new digital stream? i know regular analog is NTSC, whats digital going to be? clear QAM? ATSC?
     
  9. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,622
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    oh and i forgot that it really wont affect me since i record/watch cable TV which will remain analog.
     
  10. nootrac22

    nootrac22 Well-Known Member VIP

    Messages:
    4,331
    Likes Received:
    131
    Joined:
    Mar 16, 2007
    Location:
    exeter pa
    right, it's only if you get your tv signal over the air
     
  11. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    cable will remain analog?

    link please?
     
  12. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,622
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    i dont have a link just what ive been reading on most foums and what i hear. everyone says that the digital switch is broadcast only. ie over the air. cable tv is supposed to be unaffected by the switch
     
  13. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,448
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    cable is uneffected by the switch. it is for over the air only.

    the cable box is actually a DAC
     
  14. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,622
    Likes Received:
    345
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    what if you dont use a STB? i was under the impression that cable will still offer analog, hence no need for a STB (if you arent using digital, HD, or DVR service that is)
     
  15. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    i guess we'll have to see.
     
  16. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,448
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    if you don't use a set top box, chances are your tv already has a capable tuner in it as well...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page