1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

another b16 running rough thread

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by h82w8, Feb 16, 2005.

  1. h82w8

    h82w8 Senior Member

    Messages:
    334
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 18, 2002
    Location:
    orlando,florida
    obd-1 b16A block, pr-3 head, 2s1 tranny, p-30 ecu , I/H/E

    warms up slow, blows nasty black watery shit out the exhaust. after sitting at idle it smokes when you gas it, valve guides maybe.

    95 del sol vtec

    this car runs smooth vtec kicks in but it's slower than the del sol s i used to have. when I got the car it was running a p-28, and had d16 plugs??? I have corrected these problems :blink:

    wtf could make it run like this
     
  2. projectxspeed

    projectxspeed Senior Member

    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 5, 2003
    Location:
    New Hampshire
    Are you getting a CEL? Have you tried to see if your ECU storing any errors?

    Things that make your car run crappy:

    - Bad gas
    - Poor spark
    - Vacuum hoses not correctly connected or broken (leaking)
    - Timing

    What did you to the d16 plugs and the p28?
     
  3. h82w8

    h82w8 Senior Member

    Messages:
    334
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 18, 2002
    Location:
    orlando,florida
    no cel, 93 octane, new 10 dollar per/ ngk's, honda factory wires,new cap& rotor

    the plugs are toast the ecu will be part of a crvtec project.
     
  4. projectxspeed

    projectxspeed Senior Member

    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 5, 2003
    Location:
    New Hampshire
    What ecu are you using now?
     
  5. B16CRX

    B16CRX Senior Member

    Messages:
    531
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2004
    Location:
    Greenville, SC
    you need to be using a obd0 ecu with that head.
     
  6. h82w8

    h82w8 Senior Member

    Messages:
    334
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 18, 2002
    Location:
    orlando,florida
    :withstupid: my friend I believe you have a point
     
  7. projectxspeed

    projectxspeed Senior Member

    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 5, 2003
    Location:
    New Hampshire
    No he has a obd1 wiring he should be using an OBD1 ecu. If the head is obd0 need needs to get the following in obd1: distributor and injectors.
     
  8. h82w8

    h82w8 Senior Member

    Messages:
    334
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 18, 2002
    Location:
    orlando,florida
    so obd1 injectors and an obd1 dizzy would basicly convert the pr-3 to obd1. correct? would this fix the emissions/ runs like ass problem?

    ...or are my bad valve guides causing the lack of go? :huh:
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page