1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anyone familiar with Acronis?

Discussion in 'Computers, Games, Electronics etc' started by xj0hnx, Oct 6, 2011.

  1. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    So I reinstalled Windows 7 x64, got everything I want installed to this point, and did a backup. I used Acronis True Image, my dad gave it to me, and said it works good, but the image that it made is only 5.7GB, and the install on the drive I backed up is using 28GB of space, but is reported as 19.3GB if I open C:\ and select > right click > Properties. What's the dealio y0?
     
  2. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,449
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    did it zip/rar it?
     
  3. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,034
    Likes Received:
    3,961
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    these programs generally compress the hell out of the image
     
  4. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Hmmm, I don't know if the .tib is compressed or not, I'll have to look into that, but I assumed that a backup image wouldn't be compressed. The process of creating the backup seemed to happen pretty damn fast, so I didn't think it had time to write it, and compress it. It only took about three minutes to create the backup image.
     
    Last edited: Oct 6, 2011
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page