1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

b20 in 93 integra

Discussion in 'Integra' started by competitiveaudioman, Aug 14, 2007.

  1. competitiveaudioman

    competitiveaudioman New Member

    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 18, 2006
    im ordering a jdm b20b this weekend for my 93 integra. now my teg is obd1 with the b18a. the b20 is for a 97-00 integra or crv (i dont know what engine set up it is.. im assuming obd2??). what is it going to take to get that engine to work in my integra? just swap dizzys?
     
  2. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    swap the dizzy, the injectors and the alternator and re-use your old engine harness, you will also have to swap over the upper engine mount and bracket that goes under the timing cover. Other than that you should be all set.
     
  3. competitiveaudioman

    competitiveaudioman New Member

    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 18, 2006
    now whats the deal with the motor mount? what do i need to swap it with?
     
  4. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    off the integra engine you are taking out, same with the rest of the stuff.
     
  5. competitiveaudioman

    competitiveaudioman New Member

    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 18, 2006
    well i was going to order the engine off tiger japanese so it wouldnt come with a mount
     
  6. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    Im not familiar with them, I really only use my local guy for JDM engines, and they almost always come with the mounts.
    But I'm not talking about just changing the mount, you have to change the bracket that bolts to the block that attaches to the mount in order to get it to work, it's 3 bolts under the timing cover, just switch it from the old 1.8
     
  7. competitiveaudioman

    competitiveaudioman New Member

    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 18, 2006
    oh so i dont acually need another mount just gota put my b18a mount onto the b20??
     
  8. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
  9. competitiveaudioman

    competitiveaudioman New Member

    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 18, 2006
    right on. what bout plugs/wires? my stock just plug in im hoping??
     
  10. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    should, but im not 100%
     
  11. competitiveaudioman

    competitiveaudioman New Member

    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 18, 2006
    now bout my stock b18a computer? will that run that b20b? (ater i convert it all to my obd1 ofcourse)
     
  12. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    i think you could also reuse the b18 intake manifold for clearance issues. but that might be in b20>civic
     
  13. mushy

    mushy New Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    jamaica
    i am doin the same swap as u so the intake manifold will work but wat exhaust off the b18 oh will a b20a5 gearbox work with the b20b
     
  14. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    I'm pretty sure that it won't.
     
  15. competitiveaudioman

    competitiveaudioman New Member

    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 18, 2006
    so what bout my computer???? will it work on the b20?
     
  16. welfare

    welfare Ancient Member

    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    New York
    your stock ecu will run the engine, since there is no obd1 honda crv ecu since they didnt come out until 97. I don't think that it will affect it that much.

    Worst case you could get a chipped ecu with a program for the crv, if it's even possible.
     
  17. hmongmyd

    hmongmyd New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2007
    im thinkin about doin a b20 swap in my 93 teg also and would like any updates you guys have.
     
  18. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    dont jack the thread hmongmyd.


    i believe that the pr4 ecu is very close to the crv ecu. the cheap [not best] way to cheat and use the pr4 ecu with the b20 is to get an adj fpr and bump up the fuel psi until you dont hear detonation. shouldnt be much
     
  19. boostin4fun

    boostin4fun Boosted ls/vtec ohh yeah!

    Messages:
    861
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Jun 22, 2006
    Location:
    Omaha
    I would get a chipped pr4. Using crome you can probably use the fuel multiplier for the larger engine displacement.
     
  20. Scorchin Civic

    Scorchin Civic Senior Member

    Messages:
    297
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 4, 2005
    Location:
    Irving, TX
    I have been running B20s for a few years now and you will be fine with your OBD1 PR4 or OBD1 P75 ECU. Also, I would go ahead and change out the intake manifold as well.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page