1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

CIVIC WONT START! please help

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by smoothekang, May 2, 2009.

  1. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    I have a 96 honda civic dx that wont start, ive checked the grounds, got a dizzy, new wires, poured gas in intake, jumped battery, checkd compression which is all average of 115-120 psi (not sure if thats good or not), changed out injectors from a bseries into it to test to see if it even starts, timing is lined up, not sure what else now.....any info. would be appreciated thanks...
     
  2. delcivic

    delcivic New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 30, 2006
    Location:
    New Castle Colorado
    stock motor or swap? more info would be helpful. are you getting fuel to the fuel rail? are you getting spark though the plug wires? you replaced the dizzy but what about the cap and rotor? ive seen hairline cracks in rotors ground out in the dizzy and prevent any spark from reaching your plugs.
     
  3. OGMatt

    OGMatt Not a real OG lol

    Messages:
    1,326
    Likes Received:
    30
    Joined:
    Oct 4, 2008
    Location:
    vic B.C. Japanada
    115-120? seems a bit low in a d16y7. I'd mabey think head gasket but the car should still turn over.
     
  4. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    stock motor, i did the screwdriver ground test and seen sparks for all 4 plugs, ive un screwed the fuel filter plug to see if the pump was giving fuel, it was GUSHing out, Ive even switched out spark plugs from a b series just to see if it runs, i even switched out ecus to see if that could b the problem, still wont start.
     
  5. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    Injectors not spark plugs**, Im replace fuel filter and see how that goes..
     
  6. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    just changed out fuel filter....still not starting..
     
  7. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    so let me make sure im reading this right, your getting spark and fuel but it will not start correct
     
  8. t4lude98

    t4lude98 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 29, 2009
  9. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    correct, just changed out those components, just checkd the injector main relay next to glove box seems as if I unplug it the fuel pump stop of course... plugged it back in then it works, so I dont think dont think that relay is the prob.
     
  10. Pvtjoker122

    Pvtjoker122 New Member

    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 26, 2007
    Location:
    San Diego, CA
  11. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    checkd all the ones that could possibly have an effect on it, from under the hood and dash
     
  12. delcivic

    delcivic New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 30, 2006
    Location:
    New Castle Colorado
    are you getting power to injector harness?
     
  13. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    I imagine i would... so how do i check that?
     
  14. josh_crewdson@y

    josh_crewdson@y New Member

    Messages:
    438
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    nova
    you have bad compression
    that could be your problem right there, i've heard of this..
    your motor new had 185 compression across the board..
    my y8 (same compression ratio) had 165, 155, 155,170 at 270,000mi, then i changed the head gasket and now she has 185,182,180,185. runs a whole lot better... CHANGE YOUR HEAD GASKET!!!
     
  15. delcivic

    delcivic New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 30, 2006
    Location:
    New Castle Colorado
    all four injector plugs should have a yel/blk wire that is 12v with the key on
     
  16. frodotoolbox

    frodotoolbox 92 civic si d15b

    Messages:
    371
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 1, 2007
    Location:
    sc
    i agree with josh. if your getting spark and fuel and still not running its your compression.
     
  17. Elnyne

    Elnyne New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 12, 2008
    Location:
    Sharpsville Indiana
    BS It's not compression! he has compression! albeit low, (check for sticking valves on that front) check your dizzy timing, and that your spark plug wires are on the correct plugs. outside that do your have a lit CEL? (check engine light) if so look up how to check and read the codes. it will tell you what is wrong.

    Jason
     
  18. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    no check engine light, did all of the stated above
     
  19. Elnyne

    Elnyne New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 12, 2008
    Location:
    Sharpsville Indiana
    possible the dizzy is 180º out?
     
  20. Crx Kid22

    Crx Kid22 New Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 13, 2009
    Location:
    boring, oregon
    ye check your valves, not much of a chance something is wrong but there is a chance
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page