1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

disconnecting VAFC help

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by lakaicrxracer, Mar 14, 2005.

  1. lakaicrxracer

    lakaicrxracer Junior Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2004
    i have a vafc on my 91 crx w/b16 and ever since my friend messed with it my car has been running like crap. i just want to take it off but i dont know what to do theres several splices but i dont know help pls anyone thanks
     
  2. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Go to Apex'i's web site and download their wiring manual. There are a total of 9 wires, and 2 of them are splices (MAP sensor, VTEC). All you have to do is disconnect all the wires and reconnect the two splices.
     
  3. lakaicrxracer

    lakaicrxracer Junior Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2004
    i disconnected 6 splices and i reconnected the vtec and the pressure signal but theres the vtm signal i have just there not connected and now my vtec doesnt kick in help
     
  4. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Why didn't you just initialize it? That resets all parameters to stock.
     
  5. lakaicrxracer

    lakaicrxracer Junior Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2004
    i guess i was just tired of caring for it but the white/yellow wire that goes to B5 on the ecu is the vtm vtec pressure signal right? this is why vtec isnt kicking in right? but where does this wire go its just hanging...do i connect it to the other white/yellow wire that just looks like it or what help out thanks its just that there are a couple of wires that are hanging from the harness and the ecu white/yellow wire is hanging as well theres one that looks like it but i dont know if i should just connect them this my fix my problem but i may also fry my ecu if i dont know what im doing so help out thanks
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page