1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

f20b ecu question

Discussion in 'Accord' started by calmfornow, Jan 11, 2008.

  1. calmfornow

    calmfornow System Failure Racing

    Messages:
    210
    Likes Received:
    3
    Joined:
    May 24, 2007
    Location:
    Zionsville, pa
    im lookin at this 97 accord and it has the DOHC F20b but i dont know what kind of car i can pull the ECU out of it, cuz it needs a new one. does any one know what car it will work with.....its 5 spd....i also dont know the original engine
     
  2. ninjafoo

    ninjafoo New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    tucson,AZ
    use the p28 ecu i know someone who has the f20b and this is the ecu they use
     
  3. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    I'm sure your friend's P28 is chipped and tuned to run the F20B. A completely stock P28 won't necessarily run it correctly.
     
  4. calmfornow

    calmfornow System Failure Racing

    Messages:
    210
    Likes Received:
    3
    Joined:
    May 24, 2007
    Location:
    Zionsville, pa
    would it run if i put the stock ecu in there...i need a stock ecu that make it run correct, cuz we started it and it does run, but it spits and sputters. it is drivable but i was just wonderin what kind of stock ecu i can throw in it so it run good
     
  5. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    Is the engine VTEC or non-VTEC?
     
  6. Uncle Buck

    Uncle Buck JDMDecals.com guru

    Messages:
    198
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 30, 2007
    Location:
    Spearfish, South Dakota
    F20b is a non-vtec motor.....

    i dont see why a P12 ecu wouldnt work....its out of the F22a1, only issue i see is that the F20 is a DOHC so perhaps cam sensors being differnt??? idk
     
  7. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    Uh...no, not always. There's a single-cam version and a dual-cam version, and both of them are available with VTEC. The dual-cam F20B is basically a 2 liter version of the H22.
     
  8. calmfornow

    calmfornow System Failure Racing

    Messages:
    210
    Likes Received:
    3
    Joined:
    May 24, 2007
    Location:
    Zionsville, pa
    yea it is the F20B vtec version of it......and i see numbers for the name of the ecu, where do i find them or how can i get em
     
  9. calmfornow

    calmfornow System Failure Racing

    Messages:
    210
    Likes Received:
    3
    Joined:
    May 24, 2007
    Location:
    Zionsville, pa
    i was told that the h22 has the same ecu plugs. is that true??? and also if i throw in the h22ecu will it work without reprogramming or no
     
  10. Uncle Buck

    Uncle Buck JDMDecals.com guru

    Messages:
    198
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 30, 2007
    Location:
    Spearfish, South Dakota

    for some odd reason i was thinking the F22b.... my bad


    the F20b is the same as the H22 but with more aggressive cams......

    so... no clue
     
  11. ninjafoo

    ninjafoo New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    tucson,AZ
    yea my friends ecu has is the p28 with the neptune map
     
  12. ninjafoo

    ninjafoo New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    tucson,AZ
    the f20b can have vtec ive owned one
     
  13. ninjafoo

    ninjafoo New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    tucson,AZ
    and the f20 doesnt just have more aggressive cams. the f20 was made to race in the 2 liter races. its the ths same block as the h22 but just 2L instaed of the 2.2L of the h22. im not sayen the f20b is the h22 im just sayen same blocks diffrent liters
     
  14. ninjafoo

    ninjafoo New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 6, 2008
    Location:
    tucson,AZ
    o my bad brutal i didnt think anyone put that up yet but my avater is the f20b
     
  15. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    F20B is pretty much a destroked H22A Type-S. Yes, a H22A ECU will work. A P28 with F20B or H22A chip will work too.
     
  16. bighit699

    bighit699 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 17, 2013

    the f20b is an f series cast iron block, with h22 type s head and cam, but there are two different cams put in, one less aggressive (180hp) for the auto, and more aggresive (200hp)for the manual
     
  17. SlushboxTeggy

    SlushboxTeggy It's only stupid if it doesn't work VIP

    Messages:
    9,392
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Sep 14, 2004
    Location:
    New Jersey
    Congrats, I was in college the last time someone posted in this thread.
     
  18. civicious

    civicious FüK-VTEC VIP

    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    629
    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Houston, TX
  19. dilbeckskate

    dilbeckskate infamous

    Messages:
    3,105
    Likes Received:
    194
    Joined:
    Aug 20, 2010
    Location:
    Kennesaw Ga
    dude ive seen soo many greenhorns posting in dead threads lately lol
     
  20. Jdtrini

    Jdtrini New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jun 23, 2016
    Hi Can a F20B twin cam vtec harness work on an F20B single cam engine 1999 accord
     
    Facialking88 likes this.
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page