1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

fried my apline stereo?

Discussion in 'Car Audio / Security / Electronic Accessories' started by hondakidd1, Feb 22, 2011.

  1. hondakidd1

    hondakidd1 HONDA 4 LIFE

    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 17, 2011
    Location:
    Chatsworth, ON, CaNaDa
    i was hookin up my aplin cd player in my 1995 honda civic coupe and i wired everything together, then turned on the stereo, it worked but i noticed that i forgot to hook up the left front speaker, so i pulled it out and hooked it up (i had'nt taped all of the wires yet) then i tried to turn on the stereo again. it didnt turn on :( did i fry my alpine??? pls help.

    also after i sent the power wires from the amp to the battery i touched the battery with the negative and positive to see if the amp would work. as soon as i touched it a couple of sparks went and the power started to melt my wires.

    what do i do :( :(:mellow::confused:
     
  2. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,579
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    nice job. check your fuses.


    and you dont fucking tape your wires. atleast use wirenuts, or splice connectors. you really should solder and shrinktube them with a metra harness.
     
  3. hondakidd1

    hondakidd1 HONDA 4 LIFE

    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 17, 2011
    Location:
    Chatsworth, ON, CaNaDa

    Fuses on the stereo or the car the fuse thats in the power line from the stereo seems fine.....
     
  4. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,579
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    you may have just fried your new radio.

    bring it to an audio shop with the harness they should be able to test it.
     
  5. hondakidd1

    hondakidd1 HONDA 4 LIFE

    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 17, 2011
    Location:
    Chatsworth, ON, CaNaDa

    FUCK! lol 400 dollar stereo, gone, lol is there anyway for me to test is myslef?
     
  6. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,579
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    i'd give you instructions, but you are colorblind :)
     
  7. hondakidd1

    hondakidd1 HONDA 4 LIFE

    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 17, 2011
    Location:
    Chatsworth, ON, CaNaDa

    haha funny im not that stupid, my dad could help me out too lmfao
     
  8. FLounder

    FLounder power hungry VIP

    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    137
    Joined:
    Jun 11, 2008
    Location:
    north palm beach, FL
    if you put power to the yellow wire and red wire, and ground to the black wire the stereo should power on.
     
  9. Ethan

    Ethan Well-Known Member

    Messages:
    2,945
    Likes Received:
    98
    Joined:
    Jun 30, 2008
    (1) hook it direct to the battery.. (with the help of a non-colorblind person)
    (2) Hope for it to power on!
     
  10. BodyDroppedNikes

    BodyDroppedNikes ...PENDEJO.... VIP

    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    103
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    caught in a mosh...
    because you didnt use electrical tape to cover the exposed wires, chances are some wires touched while it was powered up and shorted out your radio. you more than likely fried internal components thus rendering your radio, dead.
     
    1 person likes this.
  11. ls94civic

    ls94civic New Member

    Messages:
    256
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jan 25, 2011
    Location:
    vermont
  12. hondakidd1

    hondakidd1 HONDA 4 LIFE

    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 17, 2011
    Location:
    Chatsworth, ON, CaNaDa
    no kidding eh oh well ill learn!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page