1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

H22A JDM swap into 99 Lude.. Need help wont rev past 3000 rpm's

Discussion in 'Prelude' started by RaceTech, Aug 3, 2006.

  1. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    Just finished a JDM H22a swap into our usdm h22a 99 Prelude. First of all we had a problem with a crank angle sensor( the JDM doesnt have one). We redid some wiring to the internal coil distributor ( but we still have the external coil as well ) . The vehicle starts but will not rev past 3k.... We are also using the JDM computers. Any help would be appreciated.

    Thank You in Advance
    Rick
     
  2. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    are you using a obd2 conversion harness with an obd1 computer?

    if you are trying to to use that obd 2 dizzy with that obd1 ecu, i can tell you your probelm....it just plain isnt gonna work. you need to wire up that obd1 dizzy for the odb1 engine.

    http://hondaswap.com/hybrid-ba-bb-ca-cd/h22-won-t-start-12174/#post100480
     
  3. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    I believe thay are both OBDII engines.How can I tell the difference between an OBDII and I engine.
     
    Last edited: Aug 3, 2006
  4. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    so what year was the engine made?
     
  5. eludethis

    eludethis Junior Member

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    check the stamp on the head. should tell you month/year
     
  6. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    Where would I find the stamp??
     
  7. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    on the front side of the head. it looks like 4 little clocks. they are in bettween the header runners.
     
  8. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    The little stamp markings are showing 11/96 and p13
     
  9. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    and youre using a JDM P5M?
     
  10. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    What is a P5M?? If it is the transmission then yes we are.
     
  11. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
  12. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    Hey man , First Import engine swap. We work on FWD domestics all day long. We are using the JDM "red" ECU's ( as they are marked on the top). The connectors all matched up perfectly.
     
  13. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    well all the connectors would match up if its some random ass obd2 ecu. there is a code writte on the ecu (sometimes under the cover) that will say J00-P5M-JF484FJ or something like that.

    if you are using the wrong ecu, you know why the car wont rev past 3k
     
  14. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    The ecu that was given to us with the engine has no code on the inside of the cover.. But it does have a sticker on the outside with the following nubmbers on it. 37820-p5p-003
     
  15. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    alrighty, thats what i was looking for. that is the ecu for the red top h22. i dont know what negative effects it will have if you have a black top h22, but i know thats not the right ecu for the black top.

    just so you know, im at work now and the responses will be a little more spaced out.
     
    Last edited: Aug 3, 2006
  16. RaceTech

    RaceTech Junior Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 3, 2006
    No problem... But we have the Redtop JDM H22a
     
  17. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    hmmm....well if youre using the right ecu and youre using the right engine and your using the right distributor, id check your CELs and see what sensor we neglected to plug in.
     
  18. Johnwall

    Johnwall Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 4, 2006
    well if everything is JDM (engine, ECU, Wiring...etc) and is OBD2 then it should all just connect in nicely and work...try disconnecting batery and reseting the ECU, or re trace the wiring and figure out if there is a missing connection.
     
  19. NA93PrePre

    NA93PrePre New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 23, 2006
    My recent H22a swap into my 93 Lude is having simular issues. I bounce back at about 4k tho. Plus there's a slight bogging type of issue. It just doesn't feel responsive. I read about from the person who started this post that the crank angle sensor is not on the jdm motor. Were they refering to the crank shaft positioning sensor (CSPS)? B/c I am throwing a code for that and for the temp sensor. There is no temp sensor on my JDM block. I have only seen that on my USDM H23a1 and my H22a1 (if thats the one that the green plug connects into in front of the block just under the dizzy). When I recieved this motor I did a basic tune up NGK plugs & wires, new Dizzy, rotor trans flush, oil flush, water pump, and I was going to change the belt but it was in excellent shape so I never did that. I checked the timing and it's TDC. So everything on the belt side seems to be in order. I went over the MSD ignition system and coil wiring and that seems fine. Also I took off the internal JDM dizzy for the External USDM one that I had on my other motor. So I am using that. The only thing I can see that I don't have hooked up is the Knock sensor, but thats b/c I didn't worry about replacing the broken sensor since I am running a p28. Now I'm sure I will get flammed for this but the p28 is stock. I didn't have it chipped. The mods I currently have on this motor are below. Incase this gives anyone a better ideal of what might be causing this. Thanks
    92 JDM H22a (from an auto)
    M2b4 trans :0)
    XTD 6puck
    XTD Flywheel
    NGK WIRES
    NGK irid. plugs
    MSD SCI 6200 BOX
    MSD SS blaster coil
    93' USDM Dizzy
    MSD civic dizzy cap
    MSD rotor
    Dc Junk headers :0)
    Magnaflow custom 2.5" cat-back
    B&M regulator and gauge
    Hondata heatshield
    Koyo rad
    Apeci VAFC
     
  20. NA93PrePre

    NA93PrePre New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 23, 2006
    also I am willing to trade my p28 virgin ecu for a JDM p13 or USDM p13 :) I live just outside Philly Pa (Reading - Pa)
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page