1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

h22a swap is done..but it idles high at 3k rpms

Discussion in 'HYBRID -> BA-BB /CA-CD' started by Accrdkid, Sep 4, 2008.

  1. Accrdkid

    Accrdkid 5 lugged.

    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jun 9, 2008
    Location:
    NH
    Like the title says, I recently finished up my swap but it's real loud due to the fact that it needs a down pipe to complete the exhaust, however I'm having an issue at the moment. I can start it and it does run but it revs to 3 thousand rpms and stays there so I have to shut it off. I've tried adjusting the idle screw but that didn't seem to help.

    I am however using a fast idle valve from a f22b2 motor (95 Accord) since the one for the h22 was missing.

    Can anyone help me out here?
     
  2. dacheat

    dacheat ..is grounded.

    Messages:
    4,216
    Likes Received:
    205
    Joined:
    Jul 7, 2007
    Location:
    strongbadia
    i want to make the assumption that you're using the right ecu for your setup and that you've gotten your setup tuned, but that might make you and me asses. ;)

    so, have you?
     
  3. tab

    tab Super Moderator

    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    46
    Joined:
    Jan 10, 2003
    Location:
    Aberdeen, Washington State
    I'd complete the exhaust to make sure you are not throwing off your ECU due to the oxygen sensor. Then try it.
     
  4. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    Id hate to point out the obvious, but you've double checked the vacuum lines, right?
     
  5. fallout

    fallout New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 19, 2008
    using the right ecu or u used a chup from ebay who can be anything? is all your sensor there? is your vacuum lines ok?
     
  6. ekhatch954

    ekhatch954 New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 14, 2008
    i had the same issue when i did my swap, DOUBLE & TRIPPLE CHECK VACUME LINES, easy fix
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page