1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

High Rev on Start up

Discussion in 'Integra' started by makemagick, May 30, 2012.

  1. makemagick

    makemagick Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 30, 2012
    So, I got a 97 integra, and a obd1 jdm gsr swap. instead of the gsr intake I used skunk2 intake manifold. As soon as you start the car the revs go to the skies 3-4.5 and it feels like someone is pushing the gas pedal but no1 is really pushing it obviously. I tried to search it on the forums, a lot of people suggest to change the manifold gasket (obviously i did since i was installing a new manifold). i'm pretty sure all of the hoses going to IM are correct too. So far the only solution we found is to close one of the valves in the throttle body, as soon as you cover it with your finger RPMS go back to normal 1.7ish. Any suggestions?
     
  2. |Chaz|

    |Chaz| Well-Known Member VIP

    Messages:
    6,125
    Likes Received:
    253
    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Washington
    Take your invisible foot off of the gas pedal... just kidding. I don't know, good luck finding a solution though!
     
  3. GlassHeadlights

    GlassHeadlights West West Yall

    Messages:
    4,066
    Likes Received:
    71
    Joined:
    Oct 24, 2007
    Location:
    Calgary, AB
    Vac leak or bad IACV maybe. Keep looking!
     
  4. lostsoulzprophet

    lostsoulzprophet delslow

    Messages:
    874
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Sep 2, 2009
    Location:
    georgia
    Bad Vac leak. Or routed wrong.
     
  5. makemagick

    makemagick Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 30, 2012
    was a bad throttle gasket, at first it looked good, but then we found was a tiiiiny tiiiny opening in it, after i replaced it, it started running mint
     
  6. |Chaz|

    |Chaz| Well-Known Member VIP

    Messages:
    6,125
    Likes Received:
    253
    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Washington
  7. Marsh

    Marsh Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jan 19, 2012
    Don't forget to check your FITv Fast Idle Valve. If rpm returned to normal when plugging the bottom hole this is really the only culprit.
    [​IMG]
     
  8. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,417
    Likes Received:
    154
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Here was his solution.


     
  9. makemagick

    makemagick Member

    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 30, 2012
    had to get a custom throttle body gasket, 3 different company oem-type didnt work
     
  10. Marsh

    Marsh Member

    Messages:
    39
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jan 19, 2012
    ahaha Duhh, I neglected to notice you saying you are using a Skunk2 Intake Mani lol...
    THIS IS AN OBD2 GSR Throttle Body=
    [​IMG]
    Notice the Difference from the OBD1 Throttle Body(Obd2 throttle body's do NOT use a FITv)Your problem was not the Gasket, It's the Throttle Body. You was trying to use an OBD1 TB Gasket! Now you have gotten an Obd2 Gasket and by doing so you have blocked the lower port. It will hold up for a while. Skunk2/Edelbrock etc are not setup to work with obd1 Throttle Body's. I recommend you get an obd2 gsr or just get a Skunk2 Throttle Body;)
     
    Last edited: Jun 5, 2012
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page