1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

losing patience please help

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by intafocus, Jun 12, 2009.

  1. intafocus

    intafocus New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2009
    Location:
    irvine, ca
    ok so i got everything together started up and all now it idles fine but when i give it a little bit of gas to let the clutch out it bogs down and wants to die then i open it and open it and it keeps boggin then it will just start revin really high once the throttle plate opens, why is it bogging down and stuttering when i only give it small amounts of throttle? please anyone
    its a d16z6 obd1 with a p28 chipped ecu
     
  2. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    Any CELs? And what is it "chipped" with?
     
  3. intafocus

    intafocus New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2009
    Location:
    irvine, ca
    its from monotech with the entire harness and i dont have the o2 sensor on so would that cause it
     
  4. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    An O2 sensor would be a good start, and I was asking if it had one of those shitty ebay chips in it.
     
  5. intafocus

    intafocus New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2009
    Location:
    irvine, ca
    well im pretty sure its not like i said i got it from monotech for 400 with the ecu and harness
     
  6. intafocus

    intafocus New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2009
    Location:
    irvine, ca
    im using a non vtec dizzy and the mounting doesnt line up with the holes so im guessing thats my problem, it is mounted solidly on there though
     
  7. 89' Project Civic

    89' Project Civic d16a6/d16y8 "mini-me"

    Messages:
    736
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Mar 3, 2007
    Location:
    St. Catharines, Ontario, Canada
    Adjust your distributor timing, that will solve your issue. Is the head a d16y8?, if so use a D15b7, because it mounts properly to a y8 head and you can do necessary timing adjustments.
     
  8. intafocus

    intafocus New Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2009
    Location:
    irvine, ca
    the motor is actually a sohc d16zc yes its an actual zc so i dont know if that makes a differnece
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page