1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My computer crapped on me.

Discussion in 'Members' Lounge' started by 92civicb18b1, Nov 30, 2005.

  1. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    Well not really, the mouse connection thingy did. After 6 years of flawless service besides the CDRW taking a shit a week after I got it it, replaced then shitting again a week later, it finally sorta gave in.

    Lucky me, I had an exact replica of it with less RAM, that my sister forgot when she moved. Swapped HD's and RAM, wham, I"m back.

    But this computer's start-up is SO slow. I don't get it, mine always just booted up in a few seconds, this one take a few minutes. After it finally makes it to the oh so wonderful Windows ME, it's fine. It's only a 700 mhz 256 RAM but I don't understand why it's so slow to boot up.

    Any ideas?
     
  2. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,579
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    if its a replica why not just swap the hard drive?

    get a usb mouse [​IMG]
     
  3. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    That is what I did. Mine had upgraded ram, which I swapped as well.

    But it's just the start up is really slow, I don't understand it.
     
  4. JDMPlaya

    JDMPlaya Senior Member

    Messages:
    1,789
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 22, 2003
    Location:
    Columbus, OH
    Damn.. Windows ME blows.. and 700 mhz? That sucks
     
  5. ScrapinSi

    ScrapinSi Senior Member

    Messages:
    3,292
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Feb 27, 2003
    a trick... boot into safe mode... Go into device manager... Remove EVERYTHING (EXCEPT THE KB & MOUSE!!!)

    Reboot the machine, and let it refind everything.

    Then, after thats done, run defrag, and you might want to check MSCONFIG (Not sure if ME has that)
     
  6. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    Well, I just reformatted the whole thing...and it's still slow as shit on start up.
     
  7. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
    Is it a Dell? It's possible the motherboard is bad... Dell or not- but if it's a Dell, you have a higher chance of a bad board.
     
  8. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    no its a crappy emachines.
     
  9. B16

    B16 Super Moderator VIP

    Messages:
    11,539
    Likes Received:
    534
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    yay area, CA
    Windows ME!? [​IMG]
     
  10. jamesA

    jamesA Well known pissed off telephone guy VIP

    Messages:
    16,127
    Likes Received:
    1,020
    Joined:
    Aug 10, 2003
    :werd: I'm sorry. I have a 2.66 ghz with 1gig ram and it seems slow to me now...
     
  11. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    I've had this computer forever....

    I seriously bought it in 1999.

    I haven't needed anything faster and this is plenty quick. All I use it for is the internet, a couple games now and then and sometimes to list things on ebay.
     
  12. ripperbone

    ripperbone angry bear

    Messages:
    3,173
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Oct 20, 2004
    Location:
    Oklahoma
    [​IMG] thats the first problem, supprised it has lasted this long
     
  13. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    So am I. I'm actually really suprised, the CDRW crapped out a week or two after I bought it, then 3 times after that.

    I had it under warranty but after the fourth time, I said fuck it cause it they send it back to the factory and it took too long.

    I never had any other problems, I've had to reformat it every couple of years though.
     
  14. phunky.buddha

    phunky.buddha Admin with a big stick Admin VIP

    Messages:
    28,465
    Likes Received:
    228
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Dallas / Fort Worth, TX
  15. BigJ

    BigJ I'm just about that action Boss. VIP

    Messages:
    11,090
    Likes Received:
    408
    Joined:
    Oct 4, 2002
    Location:
    Washington
    :werd:

    I built my own in 2001 for 200 bucks and I'm on it right now. I still can run CS source, and many other games, and it runs just fine. It all depends how you treat it as well, I regularly dust mine and check the devicemanager for unknown software that is stealing some of the 384mbs of ram. I haven't reformatted in 3 years as well.
     
  16. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    I used to go to the computer conventions to buy parts. Built my own way back in the day when 500 Mhz was considered fast, I still have that compute somewhere.
     
  17. StealthMode

    StealthMode Kung Foolin'

    Messages:
    2,150
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 12, 2003
    Location:
    Thornton, CO
    Mine just did something weird tonight. I was running Adaware, and when it got to the part where it says "deleting selection", this window came up and said that Adaware encountered a problem and needs to shut down. So I was about to click the "Don't Send" button, and the thing shut down completely, and then this blue screen came up and said some error. Had to shut it down and restart it.
     
  18. YouKnowWhoIBee

    YouKnowWhoIBee my avatar is better.

    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    7
    Joined:
    Dec 22, 2003
    Location:
    Maryland
    i delete my registry once a month, run adaware and spybot twice a week, use avg virus scanner and firefox when needed and i have never had a problem with my laptop. I usually reformat every 2 - 3 months to make it run at peak. I just transfer all my programs onto my external hard drive to back everything up and reformat and transfer back on. Besides that my computer is a bad bitch (3.1 ghz, 1024 ram) it will always run ike a champ if you treat it right. I was trying to sell this thing a little while ago but no one wants a nice computer just for internet purposes [​IMG] i think it is a little over a year old and it is still up to date, Maybe to speed it up try grabbing yourself a copy of xp pro...
     
  19. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    I dunno if it's worth it. If I'm gonna spend a couple hundred bucks, I might as well get a new computer or build my own like Cal suggested.

    I can probably get XP Home for less then 100 bucks, maybe I'll do that.
     
  20. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,056
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    eh, i would use the old machine with a usb mouse or something...

    if 700mhz worked ok for you all this time then no reason to go blow money on a new machine...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page