1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

need cam gears???

Discussion in 'Engine Building' started by mattcalica, Jul 3, 2003.

  1. mattcalica

    mattcalica Senior Member

    Messages:
    573
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 13, 2002
    okay, i got some gsr cams in my b16 and i was wondering if i should get some adjustable cam gears if i'm going turbo. what should i set the gears on to reduce overlap, or again, do i even need the gears?
     
  2. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,032
    Likes Received:
    3,959
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    yes get cam gears ..... get good ones (toda skunk2) dont get AEM
    as for what to set it at.... that would be best decided on a dyno
     
  3. SFPracing

    SFPracing Senior Member

    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2003
    Location:
    Miami, Florida
    You don't need them. Get Crower turbo cams with the money you'll save. The upgraded cams come pre degree'd and there is no real need for gears.
     
  4. pills_PMD

    pills_PMD Super Moderator

    Messages:
    4,232
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    New Albany, OH
    i'm a firm believer that cam gears are a great choice, but not completely necessary...
     
  5. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    if you're going turbo, gsr cams are perfect, and do not need to be dialed out or in at all.
    i sold mine.
    im going stock b16 cams and gears... just a hair smaller than gsr's
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page