1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Question About startup

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by smokey345, Aug 16, 2007.

  1. smokey345

    smokey345 SwAp CrAzY

    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2007
    Well just finished my swap no codes. However when I go to start the car it will never start just using the key. However if you give it some gas it starts immediately right up. What could this be caused by.
     
  2. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs
    sounds like the throttle plate in the throttle body is completely closed - have you tried adjusting the throttle cable to hold it slightly open? does it still have the dashpot on it? the dashpot holds the throttle plate open so that it will idle
     
    Last edited: Aug 16, 2007
  3. smokey345

    smokey345 SwAp CrAzY

    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2007
    Where is the dashpot located and what does it look like. Also I didn't think the throttle cable is suppose to hold the throttle plate open.
     
  4. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs
    the throttle cable is not supposed to hold the throttle plate open - the dashpot holds it open, but a lot of people mistakenly remove the dashpot and that is why i asked - the dashpot is on the front of the throttle body - looks like the picture below - you could also try adjusting the idle screw
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 17, 2007
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page