1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vx To Z6 Swap

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by ahedau, May 27, 2003.

  1. ahedau

    ahedau Senior Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 24, 2002
    Location:
    Middle GA
    I just finished my low budget swap and I have two problems:

    1) I have an extra 6-pin connecter from my VX ECM wiring harness that the Z6 engine harness doesn't use. I figured out that 2 of the wires are for the VX's EGR valve. Anyone got a clue? Should I care?

    2) The engine lopes at idle from about 1800-2500 RPM. Someone said it's the ICV leaking. I do not have a vacuum leak and I didn't mess with the IM when I did the swap. Anyone else have any ideas?

    Thanks!
     
  2. pills_PMD

    pills_PMD Super Moderator

    Messages:
    4,232
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    New Albany, OH
    click on articles, click on "fixing an erratic idle"
     
  3. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    p28 looks for the egr as well.. hook it up
     
  4. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    :blink: Why would it look for it,when the cars it comes in don't use it?
     
  5. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    when we did e's itr swap, we hooked up up to the itr motor cuz the p28 looks for it...
     
  6. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    ????????
     
  7. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,036
    Likes Received:
    3,970
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    that was the purge sensor or something like that
     
  8. Car_Tunz

    Car_Tunz Junior Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2003
    I had close to the same problem in an EX civic. It turned out to be the MAP sensor right on top of the Intake manifold.
     
  9. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.

    Same here,my MAP had "come unplugged" (ok I forgot it,fuck off) so for a couple days it idled high and was sluggish in the first few hundred RPMs.I also have the EGR plugs (both of them) just hangin' out in the bay,it idles perfect.
     
  10. ahedau

    ahedau Senior Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 24, 2002
    Location:
    Middle GA
    MAP sensor was the first thing I thought of. I took the old one off my VX (same part#) and that didn't fix it. I'm pretty sure the IAC is malfunctioning. The IAC is not a direct swap between the motors so I'm looking for one now to rule that out.

    Thanks for all the suggestions and to 92b16vx. That link was perfect!!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page